To Lord of the Rings ξανά στους ελληνικούς κινηματογράφους - Πότε κυκλοφορεί και ποια έκδοση;

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών επιστρέφει “extended“, σε 4Κ και Dolby Atmos
15 Μαρτίου 2023 19:05
To Lord of the Rings ξανά στους ελληνικούς κινηματογράφους - Πότε κυκλοφορεί και ποια έκδοση;

Την εμπειρία της επικής τριλογίας των ταινιών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σε σκηνοθεσία Peter Jackson θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ξανά οι Έλληνες θεατές. Το όνειρο πολλών θαυμαστών του The Lord of The Rings γίνεται πραγματικότητα καθώς θα προβληθούν για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες και οι τρεις ταινίες στην extended τους έκδοση, τον ερχόμενο Απρίλιο στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Την ανακοίνωση πραγματοποίησαν τα Village Cinemas, τα οποία θα προβάλλουν τις νέες extended βερσιόν των The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers και The Lord of the Rings: The Return of the King, σε 4Κ ανάλυση στις Vmax Sphera αίθουσες αλλά και με Dolby Atmos ήχο. Μάλιστα θα διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους

Πρακτικά κάθε extended βερσιόν των ταινιών του "Άρχοντα" θα προβάλλεται στις αίθουσες των Village για μια εβδομάδα. Προς το παρόν όμως οι προβολές τους θα γίνουν σε συγκεκριμένες πόλεις, επομένως περισσότερα για αυτό θα μάθετε πατώντας εδώ

 

Το πρόγραμμα των προβολών της Extended τριλογίας του LOTR: 

"Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού" από 6 έως και 12 Απριλίου, extended version σε Dolby Atmos (και 4K στην Vmax Sphera).

"Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι" από 13 έως και 19 Απριλίου, extended version σε Dolby Atmos (και 4K στην Vmax Sphera).

"Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά" από 27 Απριλίου έως και 3 Μάϊου, extended version σε Dolby Atmos (και 4K στην Vmax Sphera).

Ποια είναι η διάρκεια των Extended cut βερσιόν του LOTR; 

Οι αρχικές κινηματογραφικές βερσιόν των ταινιών του Lord of the Rings είχαν διάρκεια 178 λεπτά (2 ώρες και 58 λεπτά), 179 λεπτά (2 ώρες και 59 λεπτά) και 200 λεπτά (3 ώρες και 20 λεπτά) αντίστοιχα. Για τις extended version η διάρκειά τους διαμορφώνεται ως εξής: 

- Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού (208 λεπτά/ 3 ώρες και 28 λεπτά)

- Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι (223 λεπτά/ 3 ώρες και 42 λεπτά)

- Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά (251 λεπτά/ 4 ώρες και 11 λεπτά)

Λίγα λόγια για την τριλογίας του Lord of the Rings

Ο Peter Jackson σκηνοθέτησε την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, με τα γυρίσματα να γίνονται σχεδόν απανωτά από τον Οκτώβριο του 1999 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2000, ενώ αρκετές ακόμη σκηνές γυρίστηκαν μεταξύ 2001-2003. Ήταν ένα από τα πιο φιλόδοξα και πανάκριβα κινηματογραφικά projects της εποχής με συνολικό budget που ξεπερνούσε τα $281 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που σήμερα θα αντιστοιχούσε σε $457 εκατομμύρια δολάρια. 

Συνολικά οι ταινίες προτάθηκαν για 30 βραβεία Όσκαρ αποσπώντας τα 17 εξ αυτών, ενώ το "The Return of the King" είχε κερδίσει και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας το 2003.