Oscars 2023: Ο Brendan Fraser συγκινημένος πήρε το πρώτο Όσκαρ στην καριέρα του για το The Whale

Δείτε την ομιλία του από την 95η Τελετή Απονομής
13 Μαρτίου 2023 08:16
Oscars 2023: Ο Brendan Fraser συγκινημένος πήρε το πρώτο Όσκαρ στην καριέρα του για το The Whale

Παρόλο που ο Brendan Fraser έχει μια λαμπρή καριέρα 30 χρόνων στο Hollywood, με πρωταγωνιστικούς σε αμέτρητες ταινίες και σειρές, μεταξύ των οποίων και τεράστια blockbusters, ποτέ του δεν είχε κερδίσει κάποιο Όσκαρ. Αυτό άλλαξε τώρα, στο πλαίσιο της 95ης Τελετής Απονομής.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Fraser κατάφερε να κερδίσει το βραβείο του Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο The Whale (Η Φάλαινα). Ήταν η πρώτη φορά που ο ηθοποιός ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, με τους Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), Paul Mescal (Aftersun), Austin Butler (Elvis) και Bill Nighy (Living) να πλαισιώνουν την κατηγορία.

Η νίκη κατάφερε να συγκινήσει τον Fraser, ο οποίος ξεκίνησε το λόγο του στη σκηνή ευχαριστώντας τον σκηνοθέτη Darren Aronofsky, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "του πέταξε μια δημιουργική σανίδα σωτηρίας". Στη συνέχεια επαίνεσε την συμπρωταγωνίστριά του Ηong Chau, ενώ σχεδόν δακρυσμένος έκλεισε το λόγο του ευχαριστώντας τα παιδιά του και την σύντροφό του.

Μέσα από τον player που περιλαμβάνεται στο tweet που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ομιλία του.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με την ταινία, αυτή βασίζεται στο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Samuel D. Hunter από το 2012. Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν μεσήλικα που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα παχυσαρκίας, καθώς για χρόνια έτρωγε με ακατάπαυστους ρυθμούς για να πνίξει τις ενοχές που τον βασάνιζαν, όταν και παράτησε την οικογένειά του για τον gay εραστή του. Σε μια προσπάθεια να εξιλεωθεί, ο ίδιος θα επιχειρήσει να τα ξαναβρεί με την κόρη του, την οποία παράτησε για πολλά χρόνια και την υποδύεται η Sadie Sink, γνωστή ως Max της σειράς Stranger Things.

Η επίσημη πλοκή αναφέρει: "Η Φάλαινα είναι ένα συγκινητικό, λυτρωτικό, ανθρωποκεντρικό δράμα με πρωταγωνιστή έναν αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο άντρα που παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με τα λάθη του παρελθόντος".

Τις εντυπώσεις μας από το The Whale, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ.