Oscars 2023: Η συγκίνηση της Michelle Yeoh που έγραψε ιστορία με την βράβευσή της (ΒΙΝΤΕΟ)

H 60χρονη σταρ έγινε η πρώτη ασιατικής καταγωγής ηθοποιός που βραβεύεται από την Ακαδημία
13 Μαρτίου 2023 06:58
Oscars 2023: Η συγκίνηση της Michelle Yeoh που έγραψε ιστορία με την βράβευσή της (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιστορία έγραψε το "Τα Πάντα Όλα" αλλά και η πρωταγωνίστριά του, Michelle Yeoh, υποδυόμενη την "Evelyn" της ταινίας των "Daniels". Ένα από τα επτά συνολικά Όσκαρ που έλαβε το Everything Everywhere All At Once πήγε στην Yeoh, η οποία στα 60 της χρόνια έγραψε ιστορία ως η πρώτη Ασιάτισσα ηθοποιός που βραβεύεται από την Ακαδημία με στην κατηγορία Α' Γυναικείου. 

Γενικότερα είναι η τρίτη στην ιστορία Ασιάτισσα ηθοποιός που βραβεύεται στα Oscars μετά τις Yuh-Jung Youn για το "Minari" και την Miyoshi Umeki για το "Sayonara". Στην κατηγορία νίκησε τις Cate Blanchett για το "Tar" (που φάνταζε το φαβορί), την Michelle Williams για το "The Fabelmans", την Andrea Riseborough για το "To Leslie" και την Ana De Armas για το "Blonde". 

Η συγκίνηση ήταν εμφανέστατη στο πρόσωπό της και στο άκουσμα του ονόματός της, ολόκληρο το Dolby Theatre σηκώθηκε για ένα ηχηρό standing ovation στην φετινή καλύτερη ερμηνεία Α' Γυναικείου ρόλου των Oscars 2023

"Αυτό είναι ένας φάρος ελπίδας" είπε με δάκρυα στα μάτια η Μαλαισιανής καταγωγής Μισέλ Γιο δείχνοντας το χρυσό αγαλματίδιό της και έστειλε επίσης μήνυμα σε όλες τις γυναίκες του κόσμου με την φράση "Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι πέρασε η μπογιά σας". 

Δείτε την ομιλία της Michelle Yeoh στα Oscars 2023: 

Η πολυπόθητη και άξια νίκη της Yeoh έρχεται μετά από μια μακρά καριέρα δεκαετιών στο Χόλιγουντ με ρόλους σε ταινίες δράσης κυρίως, όπως το "Crouching Tiger Hidden Dragon", το "Yes, Madam" και ως το κορίτσι του Μποντ στο "Tomorrow Never Dies" ("Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει") του 1997.

To Everything Everywhere All at Once αποτελεί την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της Α24 με πάνω από $100 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως στο box office. 

Σε μια βραδιά που το "Τα Πάντα Όλα" σάρωσε...σχεδόν τα πάντα, δείτε τους νικητές των φετινών Oscars πατώντας εδώ.