Oscars 2023: Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Dolby Theatre - Τι θα δούμε στην λαμπερή βραδιά

Μια ματιά στα παρασκήνια και τις πρόβες με δεκάδες σταρ του Χόλιγουντ
12 Μαρτίου 2023 20:37
Oscars 2023: Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Dolby Theatre - Τι θα δούμε στην λαμπερή βραδιά

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις το τελευταίο 24ωρο στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες εκεί όπου παραδοσιακά είναι η έδρα των βραβείων Όσκαρ. Η 95η Τελετή Απονομής των βραβείων Oscars είναι προ των πυλών καθώς απόψε τα ξημερώματα Δευτέρας για εμάς στην Ελλάδα, η Ακαδημία θα αναδείξει τις καλύτερες ταινίες, ηθοποιούς και συντελεστές.

Φώτα, τεχνικοί τρέχουν πέρα-δώθε, κόκκινες κουρτίνες, σταντ και πλατό στήνονται μέσα και έξω, στρώθηκε το σαμπανιζέ (πλέον) χαλί αντί για κόκκινο και οι αστέρες του Χόλιγουντ που θα παρουσιάσουν τα βραβεία και θα εμφανιστούν στην τηλεοπτική μετάδοση ολοκλήρωσαν τις πρόβες τους, ώστε να διαβεβαιώσουν πως όλα θα είναι όσο πιο έτοιμα γίνεται. 

Φυσικά όμως μιλάμε για ένα παγκόσμιο ζωντανό τηλεοπτικό γεγονός και τα ευτράπελα είναι δεδομένα, αν και για φέτος έχουν προβλέψει στο έπακρο για οποιοδήποτε σκηνικό βίας. Βλέπετε, μετά το χαστούκι του Will Smith στον κωμικό Chris Rock, υπάρχει πλέον "ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων", όπως την ονομάζει η Ακαδημία, ενώ και ο παρουσιαστής Jimmy Kimmel έχει δηλώσει πως αν χρειαστεί θα δώσει και αυτός ένα χεράκι ξύλο

Για τρίτη φορά ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της παρουσίασης της πιο λαμπερής βραδιάς του κινηματογράφου και του Χόλιγουντ. Όπως συνηθίζεται όμως θα υπάρξουν guest παρουσιαστές για την απονομή των βραβείων και φέτος το σύνθημα της παραγωγής είναι "νοσταλγία" και "ζευγάρια".

Για παράδειγμα όσον αφορά τη νοσταλγία ξέρουμε ότι θα ανεβούν στη σκηνή οι Hugh Grant και Andie McDowell, πρωταγωνιστές της ταινίας "4 Γάμοι και μία κηδεία". Άλλο ένα ζευγάρι θα είναι ο Dwayne Johnson με την Emily Blunt, έχοντας παίξει μαζί στο "Jungle Cruise" της Disney, οι Salma Hayek και Antonio Banderas από το "Puss in Boots: The Last Wish", όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι στο Twitter

Επίσης, οι Michael B. Jordan και Jonathan Majors που κοντραρίστηκαν στο ρινγκ του Creed 3 θα ανέβουν στη σκηνή για την παρουσίαση κάποιου βραβείου. Θα υπάρξουν και περσινοί βραβευμένοι των Όσκαρ, όπως ο Troy Kotsur που κέρδισε το Β' Ανδρικού για το CODA, που θα παρουσιάσει το Β' Γυναικείου ρόλου φέτος, ενώ άλλα ονόματα ανάμεσά τους είναι οι Andrew Garfield, Harrison Ford, Florence Pugh, Kate Hudson και ο λατρεμένος ηθοποιός του internet, Pedro Pascal, που εκείνη την ώρα θα προβάλλεται και το φινάλε της 1ης σεζόν του The Last of Us στο HBO

Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες των Oscars 2023: 

Οι μεγάλες ζωντανές εμφανίσεις

Όσον αφορά τις live εμφανίσεις εκεί θα έχουμε σίγουρα την Rihanna (Ριάνα) να ερμηνεύει το κομμάτι "Lift Me Up" από την ταινία Black Panther: Wakanda Forever και τον Lenny Kravitz να ερμηνεύει το κομμάτι που θα ακουστεί κατά τη διάρκεια του "In Memoriam", της ενότητας που τιμάει τη μνήμη όσων προσώπων της βιομηχανίας έφυγαν την περασμένη χρονιά. 

Σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής θα είναι τελικά στη σκηνή των Oscars 2023 η Lady Gaga, καθώς πριν από μερικές μέρες είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι δε θα δώσει το παρών λόγω των γυρισμάτων του Joker 2. Τελικά η δημοφιλέστατη βραβευμένη με Όσκαρ ποπ τραγουδίστρια και ηθοποιός θα ερμηνεύσει ζωντανά το κομμάτι "Hold My Hand", που ακούγεται στο "Top Gun: Maverick" και είναι υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερου τραγουδιού. 

Δείτε φωτογραφίες (όπως τις δημοσίευσε το Reuters) από τις ετοιμασίες στο Dolby Theatre: 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις καλύτερες ταινίες που είναι υποψήφιες στα Oscars 2023. 

Βρείτε όλες τις υποψήφιες ταινίες των Oscars 2023 πατώντας εδώ. 

Πώς θα δείτε τα Oscars 2023; 

Τα Oscars 2023 προβάλλονται στην χώρα μας από την Cosmote TV. H 95η Τελετή Απονομής ξεκινάει απόψε στις 02:00 η ώρα Ελλάδος (ξημερώματα Δευτέρας). 

Tags: