Star Wars: Το αληθινό lightsaber της Disney είναι πολύ ρεαλιστικό - Δείτε πώς ανάβει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο χρόνια μετά επανεμφανίζεται
12 Μαρτίου 2023 15:58
Star Wars: Το αληθινό lightsaber της Disney είναι πολύ ρεαλιστικό - Δείτε πώς ανάβει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από δύο χρόνια αφάνειας και σιωπής από την Disney, το αληθινό φωτόσπαθο από τις ταινίες Star Wars παρουσιάστηκε ξανά σε ένα ειδικό event για τα θεματικά πάρκα της εταιρίας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Disney Parks, Josh D'Amaro, ανέβηκε στη σκηνή του SXSW και έκανε μια νέα επίδειξη της πραγματικά εντυπωσιακής τεχνολογίας που δίνει την αίσθηση πως η λεπίδα φωτός του lightstaber ανάβει κανονικά, όπως το έχετε δει στις ταινίες.

Μέχρι σήμερα τα φωτόσπαθα που πωλούνται είτε πρόκειται για αυθεντικές ρέπλικες αξίας εκατοντάδων ευρώ ή παιχνιδιών, βασίζονται είτε σε πλαστικές πτυσσόμενες λεπίδες είτε σε στατικές που τοποθετούνται στη λαβή. Αυτή η τεχνολογία όμως μπορεί να κάνει το lightsaber να ανάβει και να ξεπηδά μέσα από την λαβή του μια λεπίδα φωτός

Με το πάτημα του κουμπιού και στο άκουσμα του εμβληματικού βουητού που κάνει το lightsaber, ακούγεται ταυτοχρόνως η "ουάου" αντίδραση του κοινού, το οποίο εντυπωσιασμένο από το demo ξεσπάει σε χειροκροτήματα. "Έχω την πιο cool δουλειά στον κόσμο. Κρατάω ένα αληθινό lightsaber" ακούγεται να λέει ο D'Amaro, που δεν κρατήθηκε και άναψε για δεύτερη φορά το φωτόσπαθό του. 

Δείτε τα βίντεο με το νέο άκρως ρεαλιστικό lightsaber: 

Πρόκειται για ένα "πολύ δύσκολο project" όπως αναφέρει η επικεφαλής του R&D τμήματος των Disney Parks, Leslie Evans, το οποίο δουλεύει πάνω σε αυτή την τεχνολογία τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια. Δεν διευκρινίστηκε ακόμη όμως πότε θα διατεθούν αυτά τα νέας γενιάς lightsaber στα πάρκα της Disney ή και στα καταστήματα και σε ποια τιμή θα διατίθενται. 

Χάρη σε μια πατέντα που κατέθεσε η Disney παλιότερα εξηγείται με λεπτομέρεια πώς λειτουργεί