Η Disney θα δίνει έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, λέει ο Bob Iger

Το αφεντικό της Disney μίλησε για την νέα πορεία που χαράσσει ο κολοσσός
11 Μαρτίου 2023 11:40
Η Disney θα δίνει έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, λέει ο Bob Iger

Για το μέλλον της Disney μίλησε εκτενώς το αφεντικό της Bob Iger, σε ένα πρόσφατη event της Morgan Stanley, δίνοντας το σήμα για μια νέα στρατηγική για τον ψυχαγωγικό κολοσσό, τόσο στην τηλεόραση και το streaming όσο και τον κινηματογράφο. Όλα αυτά την ώρα που η παραδοσιακή τηλεόραση αργοπεθαίνει, το box office έχει συρρικνωθεί σε σχέση με την προ-πανδημίας εποχή (παρόλο που υπάρχουν εξαιρέσεις τύπου Avatar: The Way of Water) και οι streaming υπηρεσίες είναι σε διαρκή άνοδο, αλλά αρχίζει να υπάρχει κορεσμός στην αγορά. 

Ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας στρατηγικής της Disney στην 2η θητεία του Iger είναι πως θα προσέχει τα έξοδά της από εδώ και πέρα, έχοντας διαπιστώσει ότι έχουν ξοδευτεί υπέρογκα ποσά για projects, τα οποία δεν έφεραν τα αναμενόμενα, ενώ θα προσέχει και τον ρυθμό με τον οποίο θα δίνει το πράσινο φως σε σειρές και ταινίες. 

Πρακτικά διαμήνυσε ότι η Disney θα δίνει έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα είτε είναι projects της Marvel, της Lucasfilm και του Star Wars, είτε της Walt Disney, δηλώνοντας ότι πλέον είναι θέμα του "πόσο ξοδεύει σε κάτι και πόσα βγάζει" εν τέλει. 

"Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος που η υποστήριξη που λαμβάνω από τους δημιουργούς περιεχομένου της εταιρείας είναι αξιόλογη και πραγματική, και έρχεται με τη μορφή της μείωσης των εξόδων ανά περιεχόμενο, είτε πρόκειται για μια τηλεοπτική σειρά είτε για μια ταινία, όπου το κόστος έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα και κατά τη γνώμη μου όχι με υποστηρικτικό τρόπο. Όλοι συμφωνούν σε αυτό", δήλωσε ο Iger. 

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι θα κοιτάξει να πουλήσει κάποιο από το περιεχόμενό της σε άλλες πλατφόρμες, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει για τα core franchises των Star Wars, Marvel και Disney. 

Ανάμεσα στις νεότερες δηλώσεις του στο ίδιο event, έδωσε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον της Marvel Studios και της πορείας του MCU. "Τα sequels συνήθως πάνε καλά για εμάς. Χρειαζόμαστε όμως μια τρίτη ή και τέταρτη ταινία για παράδειγμα ή μήπως ήρθε η ώρα να στραφούμε σε άλλους χαρακτήρες;" είπε μεταξύ άλλων.