Πρόεδρος Disney: Αμφισβητεί τα τόσα πολλά sequels ταινιών της Marvel

Τα λόγια του επικεφαλής δείχνουν πως αλλάζουν πολλά στην κατεύθυνση του MCU
11 Μαρτίου 2023 10:45
Πρόεδρος Disney: Αμφισβητεί τα τόσα πολλά sequels ταινιών της Marvel

Σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις προέβη ο Bob Iger, CEO της Disney, για το μέλλον τόσο του Star Wars όσο και της Marvel, δύο "παιδιών" του πρακτικά όπως ο ίδιος τα αποκαλεί, καθώς είναι τα μεγάλα αποκτήματα του κολοσσού που έγραψαν ιστορία στη διάρκεια της πρώτης του θητείας. 

Τώρα διανύει τη δεύτερη θητεία του στο τιμόνι της Walt Disney Company και έρχεται να διορθώσει -όπως πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν- την πορεία του καραβιού. Ανάμεσα στις δηλώσεις που έκανε στο ειδικό Technology Media and Telecom Conference event της Morgan Stanley, αναφέρθηκε στο πώς θα συνεχίσει από εδώ και πέρα το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel πέραν του Phase 5, το οποίο μόλις ξεκίνησε. 

Στην ιδιαίτερη μνεία του για το MCU αμφισβήτησε ευθέως τα τόσα πολλά sequels ταινιών για συγκεκριμένους χαρακτήρες, φωτογραφίζοντας έτσι τη χλιαρή αποδοχή που είχαν τα Thor: Love & Thunder και Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Αυτά είναι τα όσα είπε χαρακτηριστικά: 

"Υπάρχουν πάνω από 7.000 χαρακτήρες και προφανώς πολλές περισσότερες ιστορίες για να διηγηθούμε. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε στη Marvel δεν είναι απαραίτητα το πλήθος των ιστοριών που λέμε, αλλά πόσες φορές θα βουτήξουμε στο πηγάδι συγκεκριμένων χαρακτήρων. Τα sequels συνήθως πάνε καλά για εμάς. Χρειαζόμαστε όμως μια τρίτη ή και τέταρτη ταινία για παράδειγμα ή μήπως ήρθε η ώρα να στραφούμε σε άλλους χαρακτήρες;" 

Συνέχισε τις δηλώσεις του σχετικά με την μεσοπρόθεσμη πορεία του MCU και της Marvel Studios, αναφερόμενος στο γεγονός ότι θα υπάρξει αρκετή φρεσκάδα από εδώ και πέρα, ειδικά όταν θα γίνει η επιστροφή των Avengers. 

Χαρακτηριστικά είπε τα εξής: "Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι εγγενώς λάθος όσον αφορά το εμπορικό σήμα της Marvel. Νομίζω ότι πρέπει απλώς να δούμε ποιους χαρακτήρες και ιστορίες εκμεταλλευόμαστε. Αν κοιτάξετε την πορεία της Marvel στα επόμενα πέντε χρόνια, θα υπάρξουν πολλά καινούργια πρόσωπα. Θα επιστρέψουμε στο franchise των Avengers με μια εντελώς νέα σειρά από Avengers, για παράδειγμα".

Πολλές άλλωστε από τις ιστορίες των προηγούμενων Phases του MCU και των χαρακτήρων τους έχουν τελειώσει, όπως για παράδειγμα του Iron Man του Robert Downey Jr., του Captain America του Chris Evans, και της Black Widow της Scarlett Johansson. Αναμένεται κιόλας να μπει μια άνω τελεία στην ιστορία των "Guardians" με το Guardians of the Galaxy Vol. 3 και από εκεί και πέρα το MCU, βάσει προγράμματος φαίνεται να στήνει πολλά νέα πρόσωπα για τη συνέχεια. 

Το είδαμε με την νέα Black Panther της Letitia Wright, τον Moon Knight του Oscar Isaac, την She-Hulk της Tatiana Maslany, την Ms. Marvel της Iman Vellani και άλλους πολλούς. Ωστόσο οι ταινίες που αναμένεται να βασίζονται σε εντελώς νέους χαρακτήρες είναι τα "Fantastic Four" και το "Blade" με τον Mahershala Ali

Υπάρχουν, βέβαια, και τρεις ατιτλοφόρητες ταινίες στο πρόγραμμα της Marvel Studios που ακόμη αποτελούν μυστήριο και είναι για τις 25 Ιουλίου 2025 (εδώ φημολογείται το Spider-Man 4 του Tom Holland), τις 7 Νοεμβρίου 2025 και 13 Φεβρουαρίου 2026.