Robert Blake: Πέθανε ο ηθοποιός του Mystery Man από το Lost Highway

Σε ηλικία 89 ετών
10 Μαρτίου 2023 10:43
Robert Blake: Πέθανε ο ηθοποιός του Mystery Man από το Lost Highway

Ο Robert Blake (Ρόμπερτ Μπλέικ) έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών o ηθοποιός γνωστός για τον ρόλο του ως "Mystery Man" στην ταινία "Lost Highway" του David Lynch

Σύμφωνα με την κόρη του, Delinah Blake Hurwitz, η οποία δήλωσε στο CNN πως ο πατέρας της άφησε την τελευταία του πνοή ήρεμα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, "περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του". Η ανηψία του ηθοποιού σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως ta αίτια του θανάτου του Robert Blake οφείλονται σε μια καρδιοπάθεια. 

Στην καριέρα του ο Blake υποδύθηκε αρκετούς ρόλους αλλά ο πιο γνωστός ήταν αυτός στη σειρά Baretta του ABC, για την οποία κέρδισε και το βραβείο Emmy Α' Ανδρικού ρόλου το 1975, καθώς και αυτός στο "In Cold Blood Blood" του 1967. 

Συμμετείχε επίσης στην ταινία "Treasure of the Sierra Madre" μαζί με τον θρυλικό Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ (Humphrey Bogart), στη σειρά "Rawhide", στην τηλεταινία του 1981 με τίτλο "Of Mice and Men" και στην ταινία "Money Train" του 1995 μαζί με τους Woody Harrelson και Jennifer Lopez. 

Η καριέρα του τερματίστηκε πρόωρα καθώς κατηγορήθηκε για τον θάνατο της δεύτερης συζύγου του, Bonny Lee Bakley. To 2001 η γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη στο San Fernandino Valley μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού. 

Ο Blake ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι εκείνος την είχε αφήσει μόνη για να πάρει το όπλο του από ένα ιταλικό εστιατόριο, το οποίο είχε ξεχάσει εκεί όπου είχαν δειπνήσει πριν λίγο. Την βρήκε νεκρή όμως όταν επέστρεψε. Περίμενε για χρόνια την εκδίκαση της υπόθεσής του στη φυλακή και εν τέλει το δικαστήριο του Λος Άντζελες τον έκρινε αθώο για τη δολοφονία της συζύγου του. 

Η υπόθεση έκανε ντόρο και συζητήθηκε έντονα εκείνον τον καιρό αφού συγκρίθηκε μέχρι και με τη δίκη του O.J. Simpson. Αργότερα όμως σε αστικό δικαστήριο κρίθηκε ένοχος και κλήθηκε να καταβάλει 30 εκατ. δολάρια στα παιδιά της πρώην συζύγου του, όμως κήρυξε πτώχευση. Έτσι άσκησε έφεση και κατάφερε να μειώσει στο μισό το ποσό της ποινής του, καθώς πλήρωσε $15 εκατ. δολάρια. 

Ο ίδιος του επέμενε πάντα στην αθωότητά του, αλλά η καριέρα του δεν μπόρεσε να ανακάμψει ποτέ μετά από αυτό το συμβάν. 

Ο πιο αξιομνημόνευτος ρόλος του στην ταινία μυστηρίου του David Lynch αποτέλεσε και τον τελευταίο της καριέρας του.