Ο Keanu Reeves έχει στην κατοχή του το θρυλικό ‘κόκκινο χάπι’ από την πρώτη Matrix ταινία

Ενώ έχει κρατήσει αντικείμενα και από άλλες ταινίες του
09 Μαρτίου 2023 13:06
Ο Keanu Reeves έχει στην κατοχή του το θρυλικό ‘κόκκινο χάπι’ από την πρώτη Matrix ταινία

Ο Keanu Reeves αποκάλυψε ότι έχει ακόμα στην κατοχή του το θρυλικό "κόκκινο χάπι" που του έδωσαν οι δημιουργοί του The Matrix. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το κόκκινο χάπι είναι το σύμβολο της επιλογής και της αλήθειας στην εμβληματική ταινία επιστημονικής φαντασίας, η οποία κυκλοφόρησε το 1999 και πέρα από τρία sequels ήταν τόσο επαναστατική που οδήγησε μέχρι και στη δημιουργία μιας θρησκείας!

Ο Reeves μοιράστηκε αυτή την ενδιαφέρουσα πληροφορία κατά τη διάρκεια ενός Ask Me Anything που πραγματοποίησε στο Reddit, απαντώντας σε διάφορες απορίες θαυμαστών σχετικά με την καριέρα και την προσωπική του ζωή. Στο πλαίσιο αυτό αποκάλυψε ότι του έκαναν δώρο το κόκκινο χάπι ακριβώς μετά τα γυρίσματα της σκηνής όπου ο χαρακτήρας του, ο Neo, επιλέγει να το πάρει, αντί για το μπλε χάπι που του προσφέρει ο Morpheus του Laurence Fishburne.

Στο Matrix, η λήψη του κόκκινου χαπιού επιτρέπει στον Neo να δει την πραγματικότητα του κόσμου του, ο οποίος είναι ένα προσομοιωμένο κατασκεύασμα που δημιουργήθηκε από μηχανές που υποδουλώνουν τους ανθρώπους. Η λήψη του μπλε χαπιού θα του επέτρεπε αντιθέτως να τα ξεχάσει όλα, να παραμείνει αδαής και να ζήσει μια τυπική ζωή εντός της εξομοίωσης των μηχανών. Πλέον, το κόκκινο χάπι έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής αναφορά της pop κουλτούρας, συμβολίζοντας την επιλογή να αντιμετωπίσει κανείς μια δυσάρεστη ή άβολη αλήθεια.

Για την ιστορία, ο Reeves είπε επίσης ότι έχει κρατήσει και κάποια άλλα αντικείμενα από τα κινηματογραφικά πλατό που έχει βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια. Μεταξύ άλλων του έδωσαν ένα σπαθί από το 47 Ronin (2013), μια σαμουράι ταινία όπου υποδύθηκε έναν Ιάπωνα πολεμιστή. Συγχρόνως, κράτησε ένα ρολόι και μια βέρα από το John Wick (2014), ένα θρίλερ δράσης όπου υποδύθηκε έναν δολοφόνο που αναζητά εκδίκηση για τον θάνατο του σκύλου του.

Τέλος, ο Reeves κλήθηκε να επιλέξει και μεταξύ των The Matrix και John Wick, όταν ένας χρήστης τον ρώτησε για την προπόνηση που έκανε για τις σκηνές δράσης. Η απάντησή του ήταν η εξής:

Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να συγκριθεί με την κουνγκ φου προπόνηση για το Matrix, επειδή ήταν τόσο μοναδική και η πρώτη μου φορά. Ωστόσο, το ζίου-ζίτσου του John Wick που ενσωματώνεται με το τζούντο και τις μάχες με πυροβόλα όπλα δεν μπορεί ούτε αυτό να συγκριθεί ποτέ, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.