Lord of the Rings: Ο Peter Jackson αντιδρά στις νέες ταινίες της Warner Bros

Ο σκηνοθέτης της αρχικής αριστουργηματικής τριλογίας αποκαλύπτει
28 Φεβρουαρίου 2023 21:20
Lord of the Rings: Ο Peter Jackson αντιδρά στις νέες ταινίες της Warner Bros

Σαν κεραυνός έπεσε πριν απο μερικές ημέρες η είδηση ότι η Warner Bros. ετοιμάζει νέες ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σε συνεργασία με την Embracer

Αυτές οι νέες ταινίες δε γνωρίζουμε ακόμη εάν πρόκειται για remake της τριλογίας ή νέες sequel και spinoff ταινίες εντός του σύμπαντος του Τόλκιν, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν φέρει αναστάτωση στους fans. Από τα λίγα που μάθαμε επίσημα σαν πληροφορίες είναι ότι θα βασίζονται στα βιβλία του Lord of the Rings και του The Hobbit

Και αυτό εντείνεται όταν στην εξίσωση υπάρχει επίσης η Amazon η οποία κατέχει τα δικαιώματα της σειράς Lord of the Rings: The Rings of Power, που διηγείται τα γεγονότα της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης. 

Πώς όμως αντέδρασε σε αυτή την είδηση ο σκηνοθέτης και δημιουργός της τριλογίας των Lord of the Rings ταινιών, Peter Jackson; Ο Τζάκσον μαζί με τους συνεργάτες του και σεναριογράφους Fran Walsh και Philippa Boyens απάντησαν σε γραπτή τους δήλωση στο Deadline. 

Από τα λεγόμενά τους φαίνεται ότι ήταν ενήμεροι για τις κινήσεις της Warner με την Embracer, καθώς "τους είχαν ενημερωμένους σε κάθε τους βήμα" όπως δηλώνουν. Ωστόσο, ανυπομονούν να "ακούσουν ποιο είναι το όραμά τους για το μέλλον του franchise του LOTR". 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα έχουν κάποια συμμετοχή και ενημέρωση για τα νέα projects του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, σε αντίθεση με την Amazon Studios που τους παραγκώνισε για τη σειρά The Rings of Power. 

Ίσως αυτό να είναι μια θετική εξέλιξη για τους fans και τα όποια σχέδια έχουν οι WB-Embracer για τις νέες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος του Lord of the Rings.