Τα Oscars θα έχουν από φέτος μια “ομάδα διαχείρισης κρίσεων“ λόγω του Will Smith

Δε θέλουν να επαναληφθεί ένα απρόοπτο όπως το χαστούκι του Smith στον Chris Rock ξανά
24 Φεβρουαρίου 2023 08:51
Τα Oscars θα έχουν από φέτος μια “ομάδα διαχείρισης κρίσεων“ λόγω του Will Smith

Το δυσάρεστο απρόοπτο με το χαστούκι του Will Smith στον παρουσιαστή και κωμικό Chris Rock δε θέλει να δει η Ακαδημία να συμβαίνει ξανά.

Για αυτό και από φέτος ανακοίνωσε την συγκρότηση μιας "ομάδας διαχείρισης κρίσεων" για την 95η Τελετή Απονομής, η οποία σκοπός της θα είναι φυσικά να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει άμεσα τέτοια περιστατικά. 

Ο CEO της Ακαδημίας, Bill Kramer δήλωσε στο περιοδικό TIME ότι η εν λόγω ομάδα θα είναι σε θέση να συγκεντρωθεί "πολύ γρήγορα" για να ανταποκριθεί σε πραγματικό χρόνο σε οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει. 

Αυτή η ομάδα διαχείρισης κρίσεων θα μπορεί να "τρέξει σε πολλά σενάρια" με γνώμονα πάντοτε να είναι προετοιμασμένη για το οτιδήποτε. Ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί να επέμβει φέτος αν και η Ακαδημία δηλώνει πώς έχει προετοιμάσει επίσης πολλά διαφορετικά προληπτικά σενάρια. 

Ο Κρέιμερ αναφέρθηκε και στον Jimmy Kimmel τονίζοντας ότι παρουσιαστής της βραδιάς πρέπει να είναι κάποιος που έχει εμπειρία από ζωντανές εκπομπές. "Τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδιάζει κανείς. Έτσι, θα έχουμε έναν οικοδεσπότη που μπορεί πραγματικά να διαχειρίζεται αυτές τις στιγμές" δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Εξαιτίας (του χαστούκιου) πέρυσι, ανοίξαμε το μυαλό μας στα πολλά πράγματα που μπορούν να συμβούν στα Όσκαρ" είπε ο Kramer και συνέχισε: "Αλλά αυτά τα σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων - οι ομάδες επικοινωνίας κρίσης και οι δομές που διαθέτουμε - μας επιτρέπουν να πούμε ότι αυτή θα είναι η ομάδα που πρέπει να συγκροτήσουμε πολύ γρήγορα. Έτσι θα συγκεντρωθούμε όλοι μαζί. Αυτός είναι ο εκπρόσωπός μας. Αυτή θα είναι η δήλωσή μας. Και προφανώς ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κρίσης, και ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι και δεν θα χρειαστεί ποτέ να τα χρησιμοποιήσουμε, αλλά έχουμε ήδη έτοιμα πλαίσια που μπορούμε να προσαρμόσουμε".

Να θυμίσουμε πως ο Σμιθ χαστούκισε τον Ροκ στα βραβεία Όσκαρ του 2022, ενώ ο τελευταίος παρουσίαζε την κατηγορία καλύτερου ντοκιμαντέρ. Ο Ροκ έκανε ένα αμφιλεγόμενο αστείο σχετικά με το φαλακρό κεφάλι της Jada Pinkett Smith, το οποίο ξύρισε μετά από μια διάγνωση αλωπεκίας. Μετά το χαστούκι, ο Σμιθ επέστρεψε στη θέση του και φώναξε επανειλημμένα στον Ροκ: "Κράτα το όνομα της γυναίκας μου έξω από το γαμημένο σου στόμα"! Η τελετή συνεχίστηκε με τον Σμιθ να παραμένει στην αίθουσα, καθώς κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία "King Richard".

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες των Oscars 2023 και τα φαβορί τους πατώντας εδώ

Τέλος, η λαμπερή 95η Τελετή απονομής των βραβείων Oscars 2023 θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου με παρουσιαστή τον Jimmy Kimmel.