Έρχονται νέες Lord of the Rings ταινίες από τη Warner Bros!

Έπεσαν οι υπογραφές
24 Φεβρουαρίου 2023 00:41
Έρχονται νέες Lord of the Rings ταινίες από τη Warner Bros!

Ναι, καλά διαβάσατε. Είναι επίσημο. Η Warner Bros. και η New Line θα επιστρέψουν στη Μέση Γη με ολοκαίνουργιες ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings). Για την ώρα δεν ξέρουμε αν αυτές πρόκειται να είναι sequels που θα συνεχίζουν τα γεγονότα μετά την επική τριλογία του Peter Jackson ή prequels, ωστόσο γίνεται λόγος όχι για μια ταινία, αλλά για πολλαπλά νέα projects.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Warner Bros μόλις υπέγραψε ένα πολυετές συμβόλαιο με το Embracer Group AB, την εταιρία που έχει εδώ και μερικούς μήνες τα δικαιώματα για τις δημιουργίες του θρυλικού J.R.R. Tolkien. Το νέο αυτό συμβόλαιο, λοιπόν, επιτρέπει στην Warner να δημιουργήσει πολλαπλές ταινίες που βασίζονται στα Lord of the Rings βιβλία και στο The Hobbit.

Η κίνηση ανακοινώθηκε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης της Warner Bros. Discovery για τους επενδυτές της. Πρακτικά, ο CEO David Zaslav θέλει η εταιρία να επιστρέψει στις χρυσές εποχές των προηγούμενων δεκαετιών που είχε όχι μία, αλλά πολλές "κότες με τα χρυσά αυγά", αφού οι Lord of the Rings και Harry Potter ταινίες της γέμιζαν για χρόνια τις αίθουσες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι τα αφεντικά των κινηματογραφικών εγχειρημάτων της Warner Bros., Michael De Luca και Pamela Abdy, έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρονται απλά να επαναλάβουν όσα έχει ήδη κάνει ο Peter Jackson, δηλώνοντας:

Πριν από είκοσι χρόνια, η New Line έκανε ένα πρωτοφανές άλμα πίστης για να δώσει σάρκα και οστά στις απίστευτες ιστορίες, τους χαρακτήρες και τον κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στη μεγάλη οθόνη.  Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά ταινιών-ορόσημο που αγκαλιάστηκε από γενιές fans.  Όμως, παρ' όλη την έκταση και τη λεπτομέρεια που με αγάπη έβαλαν στις δύο τριλογίες, το τεράστιο, πολύπλοκο και εκθαμβωτικό σύμπαν που ονειρεύτηκε ο J.R.R. Tolkien παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο στον κινηματογράφο.  Η ευκαιρία να προσκαλέσουμε τους fans βαθύτερα στον κινηματογραφικό κόσμο της Μέσης Γης είναι μεγάλη τιμή και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Middle-earth Enterprises και την Embracer σε αυτή την περιπέτεια.

Για την ιστορία, τα δικαιώματα για τα έργα του Tolkien ήταν πάντα λίγο μπερδεμένη υπόθεση, κάτι που ισχύει και τώρα. Αυτή τη στιγμή στην εξίσωση μπαίνει και η Amazon, η οποία έχει τα δικαιώματα για τη δημιουργία της ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς που αφηγείται γεγονότα από τη δεύτερη εποχή του σύμπαντος. Ακόμη δε γνωρίζουμε τι ακριβώς προβλέπει το νέο συμβόλαιο της Warner, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε ξανά πασίγνωστους χαρακτήρες όπως οι Gandalf, Bilbo και Aragorn.