Avatar 2: Βγήκε σε πάνω από 1.000 διαφορετικές βερσιόν - Πώς έγινε το κατόρθωμα

Η ηράκλεια προσπάθεια του James Cameron και της παραγωγής του για να τα καταφέρουν
23 Φεβρουαρίου 2023 19:37
Avatar 2: Βγήκε σε πάνω από 1.000 διαφορετικές βερσιόν - Πώς έγινε το κατόρθωμα

Το ρολόι γυρνούσε αντίστροφα για την παραγωγή του Avatar: The Way of Water από όταν ολοκληρώθηκε το post-production και η αιτία ήταν οι τεχνολογικοί περιορισμοί και οι ιδιαιτερότητες του κάθε κινηματογράφου, καθώς η ταινία έπρεπε να παραδοθεί έγκαιρα για την παγκόσμια πρεμιέρα της. 

Οι διάφορες εκδόσεις του Avatar 2 όπως 3D, IMAX, 4DX και HFR προϋποθέτανε και τις αντίστοιχες κόπιες της ταινίας να παραδοθούν εγκαίρως στους κινηματογράφους όλου του κόσμου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. 

Έτσι ξεκίνησε μια ηράκλεια προσπάθεια από πλευράς James Cameron, Disney, 20th Century Studios και της εταιρίας παραγωγής του Lightstorm Entertainment για να τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, το συνεργείο του Avatar: The Way of Water έπρεπε να δημιουργήσει 1.065 διαφορετικές εκδόσεις της ταινίας, που έπρεπε να παραδώσει σε χιλιάδες κινηματογράφους σε εκατοντάδες χώρες του κόσμου. 

Αυτές οι εκδόσεις περιλαμβάνουν συνδυασμούς για απλές 2D, 3D, HFR, 4K εκδόσεις, διαφορετικές εντάσεις φωτισμού, aspect ratios, high-frame rate, μια πλειάδα φορμάτ ήχου, 51 υποτιτλισμένες εκδόσεις και 28 ακόμη με μεταγλώττιση

Για να καταλάβετε το ρεκόρ που έσπασε και σε αυτόν τον τομέα το Avatar 2, συγκριτικά οι μεγάλες blockbuster ταινίες της Marvel έχουν περίπου 500 διαφορετικές εκδόσεις

O Kim Beresford, υπεύθυνος προγραμματισμού και σχεδιασμού της walt Disney Studios ανέφερε ότι η ταινία έπρεπε να χωριστεί σε 15 reels, ώστε η ομάδα της παραγωγής να μπορέσει να ελέγξει κιόλας την 3 ωρών και 12 λεπτών ταινία. "Η ταινία ολοκληρώθηκε 16 μέρες πριν την παγκόσμια κυκλοφορία της" είπε χαρακτηριστικά. 

Πριν από μερικές μέρες το Avatar: The Way of Water βύθισε και τον "Τιτανικό" στο box office όλων των εποχών.