James Cameron: Υποστηρίζει το σχέδιο του Thanos της Marvel για μείωση του πληθυσμού

Νιώθει ότι συμμερίζεται τον μεγάλο κακό της Marvel και του MCU
21 Φεβρουαρίου 2023 00:59
James Cameron: Υποστηρίζει το σχέδιο του Thanos της Marvel για μείωση του πληθυσμού

Μια ιδιαίτερη σύνδεση λέει πως νιώθει ο James Cameron με τον Thanos, τον μεγάλο κακό της Marvel και του MCU. 

Σε μια νέα του συνέντευξη στο Time, ο σκηνοθέτης της τεράστιας blockbuster επιτυχίας του Avatar: The Way of Water αποκάλυψε ότι νιώθει μια ιδιαίτερη σύνδεση με τον Thanos όσον αφορά την μείωση του πληθυσμού. 

Εν μέσω της συνέντευξης ο Τζέιμς Κάμερον, όπου μιλούσε για τα VFX του Avatar 2, ανέφερε ότι ο Thanos έχει "μια πολύ βιώσιμη λύση" για το πρόβλημά του, κάτι το οποίο συμμερίζεται έχοντας ο ίδιος μια έντονη ακτιβιστική παρουσία. Αυτή ήταν χαρακτηριστικά η δήλωσή του: 

Μπορώ να συσχετιστώ με τον Thanos...Νομίζω ότι είχε μια πολύ βιώσιμη λύση. Το πρόβλημα είναι πως κανείς δε θα σηκώσει το χέρι του και να βάλει εθελοντικά τον εαυτό του στο άλλο μισό που πρέπει να φύγει". -James Cameron.

Για όσους δε γνωρίζουν, το σχέδιο του Thanos στο Infinity Saga του MCU ήταν να μειώσει στο μισό τον πληθυσμό ολόκληρου του σύμπαντος με τη χρήση των Infinity Stones, κάτι που κατάφερε στο φινάλε του Avengers: Infinity War. 

Το ότι ο Cameron συμφωνεί με την άποψη ενός χαρακτήρα της Marvel αποτελεί μια έκπληξη, την ώρα που ο ίδιος έχει κριτικάρει το superhero genre ανοιχτά, παρά το ότι είναι και αυτός υπό την αιγίδα της Disney. 

Να αναφέρουμε επίσης, ότι πρόσφατα μάθαμε και πόσα χρήματα έβγαλε ο Cameron λόγω της εμπορικής επιτυχίας του Avatar 2. Πριν μερικά 24ωρα το Avatar: The Way of Water κατάφερε να ξεπεράσει για τα καλά τον Τιτανικό στο box office και να γράψει ιστορία.