Avatar 2: Έκανε το ακατόρθωτο και είναι πλέον η 3η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών

Τελικά σκαρφάλωσε άλλη μια θέση
19 Φεβρουαρίου 2023 19:32
Avatar 2: Έκανε το ακατόρθωτο και είναι πλέον η 3η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών

Όταν το Avatar: The Way of Water ξεπέρασε το Star Wars: Episode VII - The Force Awakens για να γίνει η τέταρτη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των, ο επόμενο στόχος έμοιαζε αρκετά πιο δύσκολος. Συγκεκριμένα, το sequel του Avatar έπρεπε να εισπράξει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ακόμη για να φτάσει την τρίτη θέση του Τιτανικού, την ώρα που η ταινία ετοιμαζόταν να επιστρέψει στους κινηματογράφους.

Παρόλα αυτά, η δημιουργία του James Cameron τα κατάφερε. Και επίσημα, το Avatar: The Way of Water ξεπέρασε τον Τιτανικό για να γίνει η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών. Σύμφωνα με το Wikipedia, το παγκόσμιο box office του ανέρχεται σε 2,243,275,991 δολάρια, την ώρα που ο Τιτανικός έχει γεμίσει τα ταμεία παγκοσμίως με 2,218,879,192 δολάρια.

Πλέον το Top 3 όλων των εποχών απαρτίζεται από τα δύο Avatar και το Avengers: Endgame, οι εισπράξεις του οποίου αγγίζουν τα $2,7 δις. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν το The Way of Water θα καταφέρει να φτάσει και τη δεύτερη θέση του παγκόσμιου box office, παρόλο που ο κύκλος του στις κινηματογραφικές αίθουσες φτάνει σιγά σιγά το τέλος του.

Οι δέκα πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office:

  1. Avatar - $2,922 δισεκατομμύρια
  2. Avengers: Endgame - $2,797 δισεκατομμύρια
  3. Avatar: The Way of Water - $2,243 δισεκατομμύρια
  4. Titanic - $2,218 δισεκατομμύρια
  5. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens - $2,068 δισεκατομμύρια
  6. Avengers: Infinity War - $2,048 δισεκατομμύρια
  7. Spider-Man: No Way Home - $1,921 δισεκατομμύρια
  8. Jurassic World - $1,671 δισεκατομμύρια
  9. The Lion King - $1,656 δισεκατομμύρια
  10. The Avengers - $1,518 δισεκατομμύρια

Για την ιστορία, ο James Cameron είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης στην ιστορία που έχει δημιουργήσει τρεις ταινίες που έχουν ξεπεράσει τα $2 δις στο box office. Συγχρόνως, το Avatar: The Way of Water είναι η δεύτερη ταινία που κυκλοφόρησε μετά το 2000 και κατάφερε να μείνει έξι συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του box office. Η πρώτη ταινία που το είχε καταφέρει αυτό μέσα στη συγκεκριμένη περίοδο ήταν το αρχικό Avatar. Προηγουμένως, η ταινία που το είχε καταφέρει αυτό ήταν ο Τιτανικός του 1997, που είχε μείνει για 15 εβδομάδες στην κορυφή. Και οι τρεις ταινίες είναι δημιουργίες του Cameron, ο οποίος έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του μέσου.