Έρχεται live-action remake του How to Train Your Dragon

Από animation σε κανονική ταινία με συνταγή... Disney
16 Φεβρουαρίου 2023 15:38
Έρχεται live-action remake του How to Train Your Dragon

Τη συνταγή της Disney στις μεταφορές από κινούμενα σχέδια σε live-action ταινίες θέλει να δοκιμάσει η Universal Pictures. Όπως ανακοίνωσε το στούντιο παραγωγής έρχεται το live-action remake της ταινίας How To Train Your Dragon (στα ελληνικά "Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας") και μάλιστα με ημερομηνία κυκλοφορίας στις 14 Μαρτίου του 2025. 

Αυτό το στοίχημα της Dreamworks και της Universal Pictures θα το ηγηθεί ο Dean DeBlois, δημιουργός της αρχικής τριλογίας των animated ταινιών How to Train Your Dragon, ο οποίος θα επιστρέψει ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του remake. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του The Hollywood Reporter έχει ήδη αρχίσει το casting για τα ονόματα που θα πρωταγωνιστήσουν, ενώ το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα How To Train Your Dragon ταινία θα διασκευάσει την τριλογία της DreamWorks Animation, που κυκλοφόρησε το 2010 κάνοντας πάταγο. 

Η πρώτη ταινία είχε λάβει υποψηφιότητες καλύτερου soundtrack και καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων στα Oscars, κάτι που επανέλαβαν τα How to Train Your Dragon 2 (2014) και How To Train Your Dragon 3 (2019). 

Επίσης, τεράστια επιτυχία έχουν σημειώσει και εμπορικά αφού συνολικά η τριλογία έχει αποφέρει πάνω από $1.6 δισεκατομμύρια στο box office παγκοσμίως. 

Το franchise του "Dragon" έχει επεκταθεί με πέντε ταινίες μικρού μήκους, βιντεοπαιχνίδια και διάφορες τηλεοπτικές σειρές.