Κι όμως το Knock at the Cabin εκθρόνισε το Avatar 2 από την κορυφή του box office

Έσπασε ένα σερί 7 εβδομάδων
05 Φεβρουαρίου 2023 22:55
Κι όμως το Knock at the Cabin εκθρόνισε το Avatar 2 από την κορυφή του box office

Το Avatar: The Way of the Water εκθρονίστηκε από το αμερικάνικο box office, κάτι που αναμενόταν να γίνει σε βάθος χρόνου, αλλά σίγουρα όχι από αυτή την ταινία. Ποια πήρε τη θέση της στο Νο.1;

Το Knock at the Cabin, η νέα "home invasion" ταινία τρόμου του M. Night Shyamalan, σκηνοθέτη των "Split" και "6η Αίσθηση" βρέθηκε στην κορυφή με εισπράξεις των $14.2 εκατομμυρίων στο πρώτο του ΣΚ, το οποίο ήταν αρκετό για να σπάσει το σερί 7 εβδομάδων του Avatar 2

Συνολικά μετράει πάνω από $21.2 εκατομμύρια στο παγκόσμιο box office, όντας κιόλας μια R-rated ταινία που αυτομάτως περιορίζεται το εύρος του κοινού που απευθύνεται.

Απέχει πολύ από τα πιο επιτυχημένα ανοίγματα για ταινία του Shyamalan, ο οποίος στις δύο τελευταίες ταινίες του δεν είχε και τη καλύτερη box office συγκομιδή. Ωστόσο, το χαμηλό σχετικά κόστος της των $20 εκατομμυρίων δολαρίων έχει ήδη καλυφθεί για να αποφευχθούν τα χειρότερα και πλέον πλέει σε καθαρά νερά. 

H σύνοψη της ταινίας: Ενώ κάνουν διακοπές σε μια απομακρυσμένη καλύβα, ένα νεαρό κορίτσι και οι γονείς της γίνονται όμηροι τεσσάρων οπλισμένων αγνώστων που απαιτούν από την οικογένεια να κάνει μια αδιανόητη επιλογή, ούτως ώστε να αποτρέψει την αποκάλυψη. Έχοντας περιορισμένη πρόσβαση στον έξω κόσμο, η οικογένεια πρέπει να αποφασίσει τι πιστεύει πριν χαθούν όλα.

Παίζουν οι: Dave Bautista (Glass Onion, Dune), Rupert Grint (Servant, Harry Potter), Jonathan Groff (The Matrix: Resurrections), Ben Aldridge (Pennyworth, Fleabag), Nikki Amuka-Bird (Persuasion, Old), η πρωτοεμφανιζόμενη νεαρή Kristen Cui, και η Abby Quinn (Little Women, Landline).

Το σενάριο της ταινίας Knock at The Cabin βασίζεται στο βιβλίο "The Cabin at The End of The World" του συγγραφέα Paul Tremblay, το οποίο ο μετρ του τρόμου, Stephen King έχει περιγράψει ως "συναρπαστικό, στοχαστικό και υπνωτιστικό". 

Το "Χτύπος Στην Καλύβα" προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.