Ο James Cameron τα αλλάζει για το δίλημμα του Τιτανικού - Τι έδειξε το πείραμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο από το ντοκιμαντέρ για την 25η επέτειο της ταινίας
04 Φεβρουαρίου 2023 12:44
Ο James Cameron τα αλλάζει για το δίλημμα του Τιτανικού - Τι έδειξε το πείραμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο James Cameron είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η επιστήμη θα έδινε μια και καλή απάντηση στο δίλημμα του Τιτανικού και εάν ο Jack του Leonardo DiCaprio χωρούσε στη σχεδία-πόρτα μαζί με την Rose της Kate Winslet. 

Στέκει λοιπόν το φινάλε της ταινίας "Τιτανικός"; Η επιστημονική απάντηση δόθηκε μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πείραμα που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του επερχόμενου ντοκιμαντέρ αφιερώματος της ταινίας με τίτλο "Titanic: 25 Years Later with James Cameron", που θα προβληθεί μέσα από το National Geographic και το Disney Plus. 

Και μπορεί τον Δεκέμβριο να επέμενε ότι "μόνο ένας θα επιζούσε από την σχεδία" τώρα τα αλλάζει καθώς διαπιστώθηκε ότι πράγματι, ο Τζακ του ΝτιΚάπριο θα μπορούσε να είχε επιβιώσει! Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Good Morning America του ABC, ο Κάμερον με την παραγωγή του ντοκιμαντέρ δοκίμασαν πολλά σενάρια και αναπαραστάσεις του φινάλε του Τιτανικού, σε μια ειδικά διαμορφωμένη πισίνα με δύο κασκαντέρ. 

Σε ένα άλλο σενάριο, ο Κάμερον καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Τζακ "θα μπορούσε να είχε αντέξει" μερικές ώρες αν αυτός και η Ρόουζ μπορούσαν να τοποθετηθούν στη σχεδία με συγκεκριμένο τρόπο και με το πάνω μέρος του σώματός τους έξω από το νερό. Αλλά αυτό δεν λαμβάνει υπόψη ότι οι χαρακτήρες ήταν εξαντλημένοι μέχρι εκείνη τη στιγμή, πράγμα που θα το καθιστούσε δύσκολο.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Τελικά δοκιμάζει ένα σενάριο όπου ο Τζακ ανεβαίνει στη σχεδία και η Ρόουζ του δίνει το σωσίβιο της. "Αν το είχαμε προβλέψει αυτό", λέει ο Κάμερον, "[ο Τζακ] μπορεί να τα είχε καταφέρει μέχρι να φτάσει η σωσίβια λέμβος".

Ο θρυλικός σκηνοθέτης παραδέχεται σε εκείνο το σημείο και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, ναι, "ο Τζακ μπορεί να είχε ζήσει", ωστόσο, "παίζουν ρόλο πολλές μεταβλητές", προσθέτει. Εξηγεί επίσης ότι στην ταινία, ο Τζακ δεν ήθελε να κάνει "ούτε ένα πράγμα που να θέτει σε κίνδυνο" τη Ρόουζ, όπως π.χ. να της πάρει το σωσίβιο.

Δείτε φωτογραφίες από το πείραμα της σκηνής του Τιτανικού: 

Ο "Τιτανικός" επιστρέφει

Για πρώτη φορά, η θρυλική ταινία των 11 βραβείων Όσκαρ και μια εκ των πιο επιτυχημένων ταινιών στην ιστορία του box office, θα προβληθεί σε 4Κ HDR και 3D εκδοχή με την επιλογή κιόλας για HFR (High Frame Rate, 48fps), όπως για παράδειγμα έγινε και στο Avatar: The Way of Water

Η περίληψη για τα 25 χρόνια του Τιτανικού: Με αφορμή την 25η επέτειό της, η remastered έκδοση της πολυβραβευμένης ταινίας του James Cameron «Τιτανικός» επιστρέφει στους κινηματογράφους σε 3D. Με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Oscar Leonardo DiCaprio και Kate Winslet, η επική, γεμάτη δράση και ρομαντισμό ταινία, έχει φόντο το τραγικό παρθενικό ταξίδι του «αβύθιστου» Τιτανικού.

Ο «Τιτανικός» κέρδισε το ρεκόρ των 11 Βραβείων Oscar, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μουσικής και Ειδικών Εφέ. Με την κυκλοφορία της το 1997, η ταινία έγινε η #1 στο παγκόσμιο box office και είναι η τρίτη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις παγκοσμίως.

Πρωταγωνιστούν επίσης και οι Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Gloria Stuart, Bill Paxton, Bernard Hill, David Warner, Victor Garber, Jonathan Hyde, Suzy Amis, Lewis Abernathy, Nicholas Cascone, Anatoly M. Sagalevitch και άλλοι.

Ο Τιτανικός επιστρέφει στους κινηματογράφους στις 9 Φεβρουαρίου.