Avatar sequels: Μάθαμε μερικές νέες πληροφορίες για τα Avatar 3, 4 και 5

Πέραν της συμμετοχής της Oona Chaplin σε ρόλο villain
03 Φεβρουαρίου 2023 09:48
Avatar sequels: Μάθαμε μερικές νέες πληροφορίες για τα Avatar 3, 4 και 5

Οι συνέχειες των Avatar έχουν εξασφαλίσει την τύχη τους μετά και την τεράστια επιτυχία του Avatar: The Way of Water, το οποίο καλπάζει πλέον από την 4η προς την 3η θέση των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών, με σκοπό να εκθρονίσει τον "Τιτανικό". 

Μέσα απο το περιοδικό Empire και την νέα συνέντευξη που παραχώρησε ο παραγωγός των ταινιών, Jon Landau, μάθαμε ένα σωρό νέες πληροφορίες για το Avatar 3, όσο και για τα Avatar 4 και Avatar 5

Σας είχαμε ενημερώσει πως στο Avatar: The Seed Bearer (όπως λογικά θα ονομάζεται), η Oona Chaplin των σειρών "Taboo" και "Game of Thrones" θα υποδυθεί τη νέα villain της ταινίας ονόματι Varang, στο ρόλο της αρχηγού της φυλής της φωτιάς (Ash People), η οποία θα μας συστηθεί στην επόμενη ταινία. 

Επίσης, ο Landau μίλησε για το "μεγάλο χρονικό άλμα" που θα γίνει στο Avatar 4, κάτι το οποίο δεν γνωρίζαμε προηγουμένως. Αυτό θα οδηγήσει στο Avatar 5, το οποίο "μερικώς" θα διαδραματίζεται στη Γη, ώστε "να ανοίξουν τα μάτια της Neytiri και του κόσμου, στο τι επικρατεί στη Γη", όπως ανέφερε, η οποία βάσει της ιστορίας των ταινιών αργοπεθαίνει και η RDA έχει έρθει στην Pandora για τη δημιουργία ενός νέου κατοικήσιμου πλανήτη για τους ανθρώπους.

Όσο για την Avatar βερσιόν της Γης, ο Landau αποκάλυψε ότι "υπάρχει υπερπληθυσμός και εξάντληση των φυσικών μας πόρων που κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη, αλλά δεν θέλουμε να ζωγραφίσουμε μια ζοφερή εικόνα για το πού πηγαίνει ο κόσμος μας. Οι ταινίες αφορούν επίσης την ιδέα ότι μπορούμε να αλλάξουμε πορεία".

Επίσης, ο Landau αναφέρθηκε πως στο Avatar 3 θα δούμε τους ανθρώπους από μια πιο θετική σκοπιά, ενώ οι Ash People θα παρουσιαστούν σαν τους κακούς Navi της υπόθεσης και θα ζουν στις ηφαιστειογενείς περιοχές της Pandora. 

"Υπάρχουν καλοί άνθρωποι και υπάρχουν και κακοί -το ίδιο συμβαίνει με τους Navi- αλλά συχνά, ο κόσμος δεν τους βλέπει ως κακούς. Ποια είναι η ρίζα του κακού που θα τους κάνει να εξελιχθούν σε αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως κακοί; Ίσως να υπάρξουν άλλοι παράγοντες που δεν γνωρίζουμε ακόμα." - John Landau. 

Οι τρεις εκ των τεσσάρων πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία ανήκουν πλέον στον James Cameron, αφού το Avatar: The Way of Water έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ και ορόσημο παράλληλα. Ξεπέρασε στο box office το Star Wars: The Force Awakens και πλέον με $2,074 δισεκατομμύρια είναι η 4η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών.

Δείτε πώς διαμορφώνεται το νέο Top 10 των πιο εμπορικών ταινιών στην ιστορία πατώντας εδώ

Γνωρίζουμε ότι τα σχέδια των sequels περιλαμβάνουν τα Avatar 3, 4 και 5, μόνο που το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Τζέιμς Κάμερον για τον κόσμο της Pandora έχει βλέψεις να επεκταθεί και πέραν του 5ου κεφαλαίου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στο σχέδιο του για τα Avatar 6 και 7

Προσηλωμένος στο franchise του Avatar είναι ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα. Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς έφτασε τα $460 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών

Τις εντυπώσεις μας από το Avatar: The Way of Water, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες.