Σε λίγες μέρες θα μπορείτε να δείτε και πάλι τον Τιτανικό στους κινηματογράφους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το φιλμ του James Cameron γιορτάζει τα 25 χρόνια του
02 Φεβρουαρίου 2023 17:22
Σε λίγες μέρες θα μπορείτε να δείτε και πάλι τον Τιτανικό στους κινηματογράφους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τιτανικός (Titanic) έρχεται και πάλι στους κινηματογράφους της χώρας (και στο εξωτερικό) για μια νέα προβολή ελέω των 25 χρόνων από την αρχική του πρεμιέρα. Το θρυλικό φιλμ του James Cameron θα καταφθάσει στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα και θα είναι η remastered έκδοσή του, ενώ θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε και σε 3D.

Το αξιοσημείωτο της επανέκδοσης, πέραν της 4Κ ανάλυσης και του HDR είναι πως για πρώτη φορά θα προβληθεί σε HFR (High Frame Rate), όπως για παράδειγμα έγινε και στο Avatar: The Way of Water.

Η ταινία που άφησε εποχή και σημάδεψε το σινεμά κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1997, όντας για δεκαετίες η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών με $2.2 δισεκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως στο box office -μέχρι που το Avatar του Cameron διέλυσε αυτό το ρεκόρ το 2009.

Η περίληψη για τα 25 χρόνια του Τιτανικού

Με αφορμή την 25η επέτειό της, η remastered έκδοση της πολυβραβευμένης ταινίας του James Cameron «Τιτανικός» επιστρέφει στους κινηματογράφους σε 3D. Με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Oscar Leonardo DiCaprio και Kate Winslet, η επική, γεμάτη δράση και ρομαντισμό ταινία, έχει φόντο το τραγικό παρθενικό ταξίδι του «αβύθιστου» Τιτανικού.

Ο «Τιτανικός» κέρδισε το ρεκόρ των 11 Βραβείων Oscar, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μουσικής και Ειδικών Εφέ. Με την κυκλοφορία της το 1997, η ταινία έγινε η #1 στο παγκόσμιο box office και είναι η τρίτη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις παγκοσμίως.

Πρωταγωνιστούν επίσης και οι Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Gloria Stuart, Bill Paxton, Bernard Hill, David Warner, Victor Garber, Jonathan Hyde, Suzy Amis, Lewis Abernathy, Nicholas Cascone, Anatoly M. Sagalevitch και άλλοι.

Ο Τιτανικός θα παίξει και πάλι στους κινηματογράφους στις 9 Φεβρουαρίου.