Netflix: Αυτή είναι η νέα σκανδιναβική πολεμική ταινία που βλέπουν όλοι στην Ελλάδα

Το Narvik σκαρφάλωσε στα charts του Netflix αστραπιαία
28 Ιανουαρίου 2023 12:21
Netflix: Αυτή είναι η νέα σκανδιναβική πολεμική ταινία που βλέπουν όλοι στην Ελλάδα

Μια νέα ταινία σκαρφάλωσε απρόσμενα στην κορυφή των charts του ελληνικού Netflix και μάλλον αξίζει την προσοχή μας.

Ο λόγος για το Narvik, τη νορβηγικής παραγωγής δραματική ταινία με φόντο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει μαγνητίσει τους συνδρομητές του Netflix, καθώς είναι εδώ και μερικά 24ωρα στην Νο.1 θέση του Top 10.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες δεκάδες χώρες που κατέκτησε την κορυφή όπως οι Αργεντινή, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Σερβία, Ελβετία, Τουρκία, Μ. Βρετανία αλλά και στην Αμερική, επομένως καταλαβαίνετε ότι θα μας απασχολήσει. 

Ίσως όχι τυχαία μιας και στο Rotten Tomatoes το κοινό έχει γενικά πολύ θετικές εντυπώσεις από αυτήν με το σκορ του να βρίσκεται στο 82%. Πρόκειται για μία ακόμη υψηλών προδιαγραφών σκανδιναβική παραγωγή του Netflix, η οποία διηγείται την πραγματική ιστορία της πρώτης μεγάλης ήττας του Χίτλερ και των ναζιστικών δυνάμεων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Στην ταινία μεταφερόμαστε στον Απρίλιο του 1940 στην μικρή πόλη του Νάρβικ στην βόρεια Νορβηγία, η οποία αποτελεί μια σημαντική πηγή μεταλλευμάτων, τα οποία χρειάζεται η γερμανική πολεμική μηχανή για τη συνέχεια. Η ιστορία εξιστορείται μέσα από τα μάτια του δεκανέα Gunnar Tofte και της συζύγου του Ingrid, όπου αυτός πηγαίνει να παλέψει τους Ναζί και αυτή να δουλέψει για τους Ναζί ως διερμηνέας. 

Το Narvik (Νάρβικ) σκηνοθετεί ο Erik Skjoldbjaerg σε σενάριο των παίζουν οι: Kristine Hartgen, Carl Martin Eggsbø, Cristoph Gelfert Mathiesen και Henrik Mestad

Η ταινία κυκλοφόρησε σε κινηματογράφους και το νορβηγικό Netflix τον Δεκέμβριο του 2022 και στις 23 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε διεθνώς και στην Ελλάδα. 

Δείτε το trailer της ταινίας "Narvik" παρακάτω: 

Tags: