Nosferatu: Ο Willem Dafoe θα παίξει στο remake της ταινίας πλάι στον Bill Skarsgard

Δια χειρός Robert Eggers
27 Ιανουαρίου 2023 19:25
Nosferatu: Ο Willem Dafoe θα παίξει στο remake της ταινίας πλάι στον Bill Skarsgard

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι ο Robert Eggers του The Witch θα φέρει στη μεγάλη οθόνη το Nosferatu (Νοσφεράτου) με πρωταγωνιστή τον Bill Skarsgard. Ωστόσο, μόλις ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας και άλλες νέες πληροφορίες που αφορούν το cast του φιλμ. Έτσι, όπως μεταφέρει το Deadline, ο Willem Dafoe θα βρίσκεται πλάι στον Skarsgard.

Ο τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, βρίσκεται σε συζητήσεις αυτόν τον καιρό για να συνεργαστεί για άλλη μια φορά με τον Eggers. Το φιλμ θα είναι remake της κλασσικής ιστορίας, μέσα από την ιδιαίτερη ματιά και ατμόσφαιρα που χαρίζει ο Eggers στις ταινίες του.

Ωστόσο, η ταινία θα παραμείνει πιστή στη βασική υπόθεση του Νοσφεράτου με επίκεντρο τον αρχαίο βρικόλακα της Τρανσυλβανίας, ο οποίος αποκτά εμμονή με μία νεαρή γυναίκα, καταδιώκοντάς την.

Όπως και το πρωτότυπο, η ταινία θα διαδραματίζεται στη Γερμανία του 19ου αιώνα. Μην περιμένετε όμως ο Dafoe να είναι ο αιματηρός Βρικόλακας, γιατί αυτό το ρόλο τον έχει αναλάβει ο Skarsgard.

Προς το παρόν, δε γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες, αλλά ξέρουμε ότι ο σκηνοθέτης των The Lighthouse και The Northman θα συνεργαστεί και πάλι με την Focus Features, ενώ παράλληλα θα γράψει το σενάριο και θα βρίσκεται στη σκηνοθετική καρέκλα. Στο cast θα βρίσκεται και η Lily-Rose Depp.

Από το 2017 ο Eggers θέλει να αναβιώσει τον Nosferatu στη μεγάλη οθόνη, με τον Harry Styles να ήταν κάποια στιγμή ο επικρατέστερος για να παίξει το γνωστό βαμπίρ.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι δύο ακόμη remake της κλασικής ταινίας τρόμου του 1922 βγήκαν στις αίθουσες, η πρώτη ήταν δια χειρός Werner Herzog το 1979 με τίτλο Nosferatu the Vampyre και η άλλη το 2000, με το "Shadow of the Vampire" (Στη Σκιά του Βρικόλακα) με πρωταγωνιστές τους John Malkovich και τον William Dafoe στο ρόλο του Νοσφεράτου.

Για περισσότερα παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.