Το Avatar: The Way of Water διέλυσε και το Avengers: Infinity War με νέο εισπρακτικό ρεκόρ!

Καλπάζει ακόμη πιο ψηλά στο box office όλων των εποχών
27 Ιανουαρίου 2023 08:33
Το Avatar: The Way of Water διέλυσε και το Avengers: Infinity War με νέο εισπρακτικό ρεκόρ!

Σταθερά, με το δικό του ρυθμό και κόντρα σε όσους πόνταραν ενάντια στον παράγοντα "Τζέιμς Κάμερον", το Avatar: The Way of the Water συνεχίζει να καλπάζει στο box office φτάνοντας ένα ακόμη τεράστιο ορόσημο. 

Τα νεότερα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι κατατρόπωσε και τους Avengers της Marvel και συγκεκριμένα το "Avengers: Infinity War" του 2018, ξεπερνώντας την εμπορική του επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι το Avatar 2 ξεπέρασε τα $2.052 δις του Infinity War και πλέον βρίσκεται στα 2.054 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office

Πλέον, το blockbuster sequel του James Cameron φιγουράρει στο Top 5 των πιο εμπορικά επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών, αρπάζοντας την 5η θέση από την ταινία των αδερφών Russo και Marvel Studios.

Κάπως έτσι και ο James Cameron υπογράφει ένα ασύλληπτο ρεκόρ για την καριέρα του αφού είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης με τρεις από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες όλων των εποχών στο Top 5 του box office. 

Το που θα κάτσει τελικά η μπίλια για την εισπρακτική πορεία της νέας Avatar ταινίας αποτελεί ένα ενδιαφέρον ερωτηματικό, αν και με βάσει τη μέχρι στιγμής πορεία της, η Disney έχει δώσει το πράσινο φως στη πενταλογία της Pandora. 

Νέες αποκαλύψεις από τον Κάμερον ήρθαν στο φως για το Avatar 3 σχετικά με το στοιχείο της φωτιάς, δύο νέες φυλές και τον καινούργιο αφηγητή που αντικαθιστά τον Jake Sully του Sam Worthington. 

Γνωρίζουμε ότι τα σχέδια των sequels περιλαμβάνουν τα Avatar 3, 4 και 5, μόνο που το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Τζέιμς Κάμερον για τον κόσμο της Pandora έχει βλέψεις να επεκταθεί και πέραν του 5ου κεφαλαίου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στο σχέδιο του για τα Avatar 6 και 7

Κάποια στιγμή το Avatar: The Way of Water ήταν τόσο μεγάλη ταινία που κομμάτια της κόπηκαν και διαμόρφωσαν το Avatar 3, όπως αποκάλυψαν οι σεναριογράφοι της ταινίας. Στο φως ήρθαν πληροφορίες γύρω από την εξωφρενική διάρκεια που έχει το πρώτο cut του Avatar 3, το οποίο παρέδωσε πρόσφατα ο Cameron. 

Προσηλωμένος στο franchise του Avatar είναι ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα. Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς έφτασε τα $460 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών

Τις εντυπώσεις μας από το Avatar: The Way of Water, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες.