Spielberg για The Dark Knight: “Σήμερα θα ήταν υποψήφιο για καλύτερη ταινία στα Oscars“

Ο θρυλικός σκηνοθέτης έμμεσα έριξε την ευθύνη στην Ακαδημία
26 Ιανουαρίου 2023 17:18
Spielberg για The Dark Knight: “Σήμερα θα ήταν υποψήφιο για καλύτερη ταινία στα Oscars“

Στην χαμένη ευκαιρία να αποσπάσει το "The Dark Knight" του Christopher Nolan μια υποψήφια καλύτερης ταινίας στα βραβεία Όσκαρ αναφέρθηκε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ρίχνοντας έμμεσα την ευθύνη στην Ακαδημία. 

Μιλώντας στο Deadline για την απόφαση να επεκταθούν οι υποψήφιες θέσεις της κατηγορίας "Καλύτερης Ταινίας" για 10 ταινίες, είπε πως "Ο Σκοτεινός Ιππότης" εάν έβγαινε σήμερα θα είχε λάβει αυτή την πολυπόθητη αναγνώριση από την Ακαδημία.

Ο Spielberg μετά από χρόνια αναγνωρίζει δημόσια τη συμβολή του The Dark Knight στον κινηματογράφο λέγοντας: 

"Με ενθαρρύνει πολύ αυτό το γεγονός. Ήρθε όμως πολύ αργά για την ταινία που θα έπρεπε να είναι υποψήφια πολλά χρόνια πριν: Το The Dark Knight του Christopher Nolan. Αυτή η ταινία θα είχε σίγουρα αποσπάσει μια υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας αν έβγαινε σήμερα." 

Όντας ένα σκηνοθέτης που έχει πραγματοποιήσει και τεράστιες blockbuster επιτυχίες στην καριέρα του, έπλεξε το εγκώμιο των Top Gun: Maverick του Joseph Kosinski και Avatar: The Way of Water του James Cameron στην φετινή κατηγορία για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, λέγοντας ότι "Η σταθερή παρουσία αυτών των δύο blockbusters στη λίστα των 10 κορυφαίων ταινιών είναι κάτι που πρέπει όλοι να γιορτάζουμε"

Η νεότερο ταινία του 76χρονου θρύλου του σινεμά με τίτλο "The Fabelmans" είναι υποψήφια για 7 βραβεία στα Oscars 2023. 

Είναι πολλοί άλλωστε αυτοί που ισχυρίζονται ότι η Ακαδημία σνόμπαρε τις πιθανότητες του The Dark Knight στην κατηγορία, παρά το ότι συνολικά είχε 8 υποψηφιότητες, με δύο νίκες για την ανεπανάληπτη ερμηνεία του Heath Ledger ως Joker (λαμβάνοντας μετά θάνατον το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου) και Καλύτερου Μιξάζ (Sound Editing). 

O Heath Ledger δεν πρόλαβε να δει την επιτυχία της ταινίας και της ερμηνείας του, καθώς βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του από υπερβολική χρήση ναρκωτικών τον Ιανουάριο του 2008. 

Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει ένα σωρό αστέρες όπως οι: Christian Bale, Michael Caine, Heath Ledger, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal, και Morgan Freeman.

Κατάφερε να είναι και μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία αφού με budget της τάξης των $185 εκατομμυρίων, ο Σκοτεινός Ιππότης του Νόλαν έφερε λίγο πάνω από $1 δισεκατομμύριο στο box office. Αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις αρτιότερες ταινίες όλων των εποχών και για πολλούς είναι η καλύτερη superhero ταινία στην ιστορία.