Σφάχτηκαν τα στούντιο του Χόλιγουντ για τη νέα ταινία τρόμου του δημιουργού του Barbarian

Η ώρα του “Weapon“ έρχεται...
26 Ιανουαρίου 2023 14:36
Σφάχτηκαν τα στούντιο του Χόλιγουντ για τη νέα ταινία τρόμου του δημιουργού του Barbarian

Μετά την αναπάντεχη επιτυχία του Barbarian ως μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου της χρονιάς, ο δημιουργός και σκηνοθέτης του, Zach Cregger έγινε από πρωτοεμφανιζόμενος σε ένα από τα πιο περιζήτητα νέα καυτά ονόματα του Χόλιγουντ. 

Και είναι απολύτως λογικό, όταν η ταινία αυτή φιγούραρε στις "Top" λίστες του 2022 και με budget μόλις 4.5 εκατομμυρίων δολαρίων έφερε τα δεκαπλάσια έσοδα, φτάνοντας τα 45.3 εκατομμύρια δολάρια στο box office.  

Για την επόμενη ταινία τρόμου του Cregger που μάθαμε πως θα ονομάζεται "Weapon" σφάχτηκαν κυριολεκτικά στα πόδια του τα στούντιο του Χόλιγουντ, με τους ιθύνοντες να καλούν τον ατζέντη του να τους αποκαλύψει το project και να βρεθούν στη δημοπρασία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του THR. Εν τέλει, η new Line Cinema κέρδισε και πήρε τα δικαιώματα της ταινίας, δίνοντας παράλληλα δικαιώματα στον δημιουργό Cregger, που φαντάζουν ονειρικά για τα μοντέρνα δεδομένα της βιομηχανίας του Χόλιγουντ. 

Με μόλις μία ταινία στο ενεργητικό του ο Cregger θα έχει το δικαίωμα του final cut στο "Weapon" εάν οι δοκιμαστικές προβολές πετύχουν ένα συγκεκριμένο στόχο, ενώ υπάρχει ήδη εγγυημένη η κυκλοφορία του στις αίθουσες. 

Βάσει των πρώτων πληροφοριών που έγιναν γνωστές για την επόμενη ταινία τρόμου του Cregger, μάθαμε ότι θα είναι μια "αλληλένδετη, πολυεπίπεδη και επική ταινία τρόμου", η οποία από πλευράς ύφους κινείται στο πνεύμα του "Magnolia", της ταινίας του 1999 από τον σκηνοθέτη Paul Thomas Anderson.

Στο Barbarian η σύνοψή του έχει ως εξής: Μια νεαρή γυναίκα ταξιδεύει στο Ντιτρόιτ για συνέντευξη εργασίας έχοντας κλείσει σπίτι μέσω Airbnb, αλλά όταν φτάνει αργά το βράδυ, ανακαλύπτει ότι το σπίτι είναι διπλοκρατημένο, καθώς ένας νεαρός άντρας διαμένει ήδη εκεί. Διστακτικά, αποφασίζει να διανυκτερεύσει κι αυτή εκεί. Σύντομα, όμως, μυστηριώδεις θόρυβοι την οδηγούν σε άλλα μέρη του σπιτιού, όπου τρομακτικές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι έχει πολλά περισσότερα να φοβάται από τον απρόσμενο συνενοικιαστή.

Πατώντας εδώ, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το φιλμ, μέσα από το αναλυτικό review μας, το οποίο είχε επιμεληθεί ο Αντώνης Παυλίδης.

Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι εξής ηθοποιοί: Georgina Campbell, Bill Skarsgård, Justin Long, Matthew Patrick Davis, Richard Brake, Kurt Braunohler και Jaymes Butler. Αξίζει να αναφερθεί πως είναι μία παραγωγή πολλών γνωστών ονομάτων, όπως ο Roy Lee των The Ring, It και The Grudge. Επίσης στην παραγωγή βρίσκονται και οι Arnon Milchan, Raphael Margules, J.D. Lifshitz, Yariv Milchan, Michael Schaefer, Natalie Lehmann, Danny Chan, Alex Lebovici και Bill Skarsgård.

Το Barbarian (ΒΑΡΒΑΡΟΣ) είναι διαθέσιμο στο ελληνικό Disney+.