Marvel - Kevin Feige: Απαντάει εμφατικά στο εάν κούρασαν τον κόσμο οι superhero ταινίες

Το αφεντικό της Marvel απαντάει στους επικριτές ξανά
24 Ιανουαρίου 2023 19:58
Marvel - Kevin Feige: Απαντάει εμφατικά στο εάν κούρασαν τον κόσμο οι superhero ταινίες

Νέα ηχηρή απάντηση στους επικριτές και όχι μόνο των superhero ταινιών έδωσε ο Kevin Feige, επικεφαλής της Marvel Studios. Τελευταία έχει πάρει φωτιά το ερώτημα εάν υπάρχει κούραση στο κινηματογραφικό κοινό με τις ταινίες της Marvel και γενικότερα για το genre των superhero ταινιών.  

O mastermind της τεράστιας επιτυχίας του MCU, μιλώντας σε συνέντευξη στο "The Movie Business Podcast", ανέφερε εν ολίγοις ότι το κοινό δε θα βαρεθεί και δε θα κουραστεί ποτέ να βλέπει τέτοιες ταινίες και εξήγησε το σκεπτικό του εκτενώς. 

"Βρίσκομαι στην Marvel Studios για πάνω από 22 χρόνια και οι περισσότεροι από εμάς εδώ στην Marvel Studios είμαστε μαζί μια δεκαετία ή και περισσότερο. Από τον δεύτερο χρόνο μου στη Marvel, ο κόσμος ρωτούσε: 'Πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό; Θα τελειώσει αυτή η μόδα των ταινιών κόμικς;'

Δεν καταλάβαινα ποτέ πραγματικά την ερώτηση. Γιατί για μένα, ήταν σαν να λέγαμε μετά το 'Όσα παίρνει ο άνεμος', 'Λοιπόν, πόσες ακόμα ταινίες μπορούν να γίνουν από μυθιστορήματα; Πιστεύετε ότι το κοινό θα ξινίσει με τις ταινίες που διασκευάζονται από βιβλία; Ποτέ δεν θα το ρωτούσες αυτό γιατί υπάρχει μια έμφυτη κατανόηση μεταξύ των περισσότερων ανθρώπων ότι ένα βιβλίο μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Ένα μυθιστόρημα μπορεί να περιέχει οποιοδήποτε είδος ιστορίας. Οπότε όλα εξαρτώνται από την ιστορία που μεταφράζεις. Οι μη αναγνώστες κόμικς δεν καταλαβαίνουν ότι είναι το ίδιο πράγμα στα κόμικς." εξήγησε ο Feige. 

Όσον αφορά για τις ιστορίες που θα μπορούσε να εξιστορήσει το MCU από τον κατάλογο των comics της Marvel δήλωσε: "Υπάρχουν 80 ολόκληρα χρόνια με τις πιο ενδιαφέρουσες, συναισθηματικές, πρωτοποριακές ιστορίες που έχουν ειπωθεί στα κόμικς της Marvel και είναι μεγάλο προνόμιο για εμάς να μπορούμε να πάρουμε αυτά που έχουμε και να τα προσαρμόσουμε. Ένας άλλος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να τις προσαρμόζουμε σε διαφορετικά είδη, και τι είδους ταινίες θέλουμε να κάνουμε".

Και συνέχισε λέγοντας: "Διαπίστωσα ότι αν αφηγηθούμε την ιστορία σωστά και τις προσαρμόσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε το κοινό να μας ακολουθεί ακόμα -χτύπα ξύλο μέχρι στιγμής- 22 και πλέον χρόνια μετά... μπορούμε να κάνουμε οποιουδήποτε είδους ταινίες που μοιράζονται δύο πράγματα: το λογότυπο της Marvel Studios πάνω από τον τίτλο και ένα σπόρο μιας ιδέας από την εκδοτική μας ιστορία." 

Απαντώντας σε επικριτές των superhero ταινιών, σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Feige είπε χαρακτηριστικά: "Υπήρχαν παλιότερα κάποια άτομα που δε μπορούσαν να ξεπεράσουν μια τετράχρωμη, εκτυπωμένη δισδιάστατη ιστορία. Ξέρετε, απλώς δεν μπορούσαν να το κάνουν. Αυτό συμβαίνει και σήμερα, τολμώ να πω. Είναι αυτός ο κόσμος που δεν μπορεί να δεχθεί μια ιστορία του genre ή κάτι σε αυτό το είδος ή με ανθρώπους που αναπνέουν κάτω από το νερό και λένε 'Όχι δεν είναι για μένα."

Θέλετε να ξέρετε τι σας περιμένει στο MCU μέσα στην επόμενη τετραετία; Δείτε τη λίστα με όλες τις ταινίες της Marvel που θα έρθουν μέχρι το 2026 πατώντας εδώ

Η επόμενη ταινία της Marvel είναι το Ant-Man and the Wasp: Quantumania, το οποίο θα προβληθεί στις 16 Φεβρουαρίου στις ελληνικές αίθουσες.