Οι δέκα πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών μετά τα $2δις του Avatar: The Way of Water

Έτσι διαμορφώνεται πλέον η λίστα
23 Ιανουαρίου 2023 08:43
Οι δέκα πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών μετά τα $2δις του Avatar: The Way of Water

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες το Avatar: The Way of Water έφτασε ένα τρομερά εντυπωσιακό ορόσημο. Συγκεκριμένα, η υπερπαραγωγή του James Cameron έγινε μόλις η 6η ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που κατάφερε να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, όσον αφορά το παγκόσμιο box office.

Είναι μια καλή στιγμή, λοιπόν, να ρίξουμε μια ματιά στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών, οπού σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και άλλες ανακατατάξεις. Αναλυτικότερα, το Avatar: The Way of Water καταλαμβάνει την έκτη θέση, έχοντας ξεπεράσει τα $1,921 δις του Spider-Man: No Way Home και πλέον είναι σε τροχιά για να σκαρφαλώσει άλλες δύο θέσεις στα charts. Συγκεκριμένα, στην πέμπτη θέση συναντάμε το Avengers: Infinity War με $2,052 δις, ενώ το Star Wars: Episode VII - The Force Awakens είναι η τέταρτη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών με εισπράξεις $2,071 δις από τις πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως. Και οι δύο αυτές ταινίες αναμένεται να παραχωρήσουν τις θέσεις τους στο sequel του Avatar μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Για την ιστορία, ο James Cameron είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης στην ιστορία που έχει δημιουργήσει τρεις ταινίες που έχουν ξεπεράσει τα $2 δις στο box office. Συγχρόνως, το Avatar: The Way of Water είναι η δεύτερη ταινία που κυκλοφόρησε μετά το 2000 και κατάφερε να μείνει έξι συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του box office. Η πρώτη ταινία που το είχε καταφέρει αυτό μέσα στη συγκεκριμένη περίοδο ήταν το αρχικό Avatar. Προηγουμένως, η ταινία που το είχε καταφέρει αυτό ήταν ο Τιτανικός του 1997, που είχε μείνει για 15 εβδομάδες στην κορυφή. Και οι τρεις ταινίες είναι δημιουργίες του Cameron, ο οποίος έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του μέσου.

Οι δέκα πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office:

  1. Avatar - $2,923 δισεκατομμύρια
  2. Avengers: Endgame - $2,799 δισεκατομμύρια
  3. Titanic - $2,194 δισεκατομμύρια
  4. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens - $2,071 δισεκατομμύρια
  5. Avengers: Infinity War - $2,052 δισεκατομμύρια
  6. Avatar: The Way of Water - $2,024 δισεκατομμύρια
  7. Spider-Man: No Way Home - $1,921 δισεκατομμύρια
  8. Jurassic World - $1,671 δισεκατομμύρια
  9. The Lion King - $1,663 δισεκατομμύρια
  10. The Avengers - $1,520 δισεκατομμύρια