Kevin Feige εναντίον επικριτών ταινιών της Marvel με ευθεία πυρά στον Scorsese

Απάντησε στους haters ευθέως ο mastermind της Marvel Studios και του MCU
20 Ιανουαρίου 2023 15:17
Kevin Feige εναντίον επικριτών ταινιών της Marvel με ευθεία πυρά στον Scorsese

Το debate για τις ταινίες της Marvel και της DC και του superhero genre μετράει ένα νέο επεισόδιο, καθώς ο Kevin Feige, επικεφαλής της Marvel Studios απάντησε σε όλους τους επικριτές εκεί έξω.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί έμμεσα στους μεγαλύτερους επικριτές των Marvel ταινιών, όπως ο θρυλικός Martin Scorsese φυσικά και άλλοι σπουδαίοι δημιουργοί όπως οι James Cameron, Denis Villeneuve και Francis Ford Coppola.

Θέλοντας να απαντήσει για ακόμη μια φορά στο γεγονός ότι αυτές οι ταινίες "δεν είναι κινηματογράφος αλλά λούνα παρκ", ο Feige αναφέρθηκε στο ζήτημα μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο podcast του Black Panther: Wakanda Forever

Στη διάρκεια της συνέντευξης είπε χαρακτηριστικά: "Υπήρχαν παλιότερα κάποια άτομα που δε μπορούσαν να ξεπεράσουν μια τετράχρωμη, εκτυπωμένη δισδιάστατη ιστορία. Ξέρετε, απλώς δεν μπορούσαν να το κάνουν. Αυτό συμβαίνει και σήμερα, τολμώ να πω. Είναι αυτός ο κόσμος που δεν μπορεί να δεχθεί μια ιστορία του genre ή κάτι σε αυτό το είδος ή με ανθρώπους που αναπνέουν κάτω από το νερό και λένε 'Όχι δεν είναι για μένα." 

Στα λόγια του αυτά ήρθε να προσθέσει την εξής φράση ο συνεργάτης του και παραγωγός, Nate Moore που είπε ότι "αυτοί οι επικριτές βλέπουν τις ταινίες αυτές σαν λούνα παρκ και όχι ταινίες". 

Για την ιστορία η περίφημη φράση που είχε δηλώσει ο Σκορσέζε ήταν στο περιοδικό Empire το 2019 όταν είπε τα εξής: "Ειλικρινά, το πιο κοντινό που μπορώ να σκεφτώ, όσο καλά φτιαγμένα και αν είναι, με ηθοποιούς που κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν υπό τις περιστάσεις, είναι τα θεματικά πάρκα. Δεν είναι ο κινηματογράφος των ανθρώπων που προσπαθούν να μεταφέρουν συναισθηματικές, ψυχολογικές εμπειρίες σε έναν άλλο άνθρωπο".

Έκτοτε το debate για τις ταινίες της Marvel και το είδος των superhero έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις, με τις απόψεις να διίστανται αλλά και να υπάρχουν πιο νηφάλιες και προσγειωμένες απόψεις.