Joker: Δεν επιστρέφει ξανά ο Mark Hamill στο ρόλο - Αποκαλύπτει τον συγκινητικό λόγο

Ο θρυλικός voice actor αποκαλύπτει περισσότερα για τη απόφασή του
19 Ιανουαρίου 2023 19:30
Joker: Δεν επιστρέφει ξανά ο Mark Hamill στο ρόλο - Αποκαλύπτει τον συγκινητικό λόγο

Ο Joker του Mark Hamill θεωρείται από πολλούς fans της DC ως η απόλυτη βερσιόν και ερμηνεία του διάσημου κακού, παρά το γεγονός ότι εμφανιζόταν κυρίως στις animated σειρές και ταινίες, αλλά και σε videogames (Βλ. Batman Arkham τριλογία). 

Όμως ο Joker του Hamill είχε πάντα έναν συνήθη ύποπτο απέναντί του, τον Batman του Kevin Conroy, τον επίσης θρυλικό voice actor που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Αρκεί να σας θυμίσουμε τις ερμηνείες που χάρισαν οι δυο τους στην σειρά Batman: The Animated Series

Ο θάνατος του συνεργάτη αλλά και στενού του φίλου τον συγκλόνισε τόσο, που αποφάσισε και ο ίδιος του να αποσυρθεί από τον δεύτερο πιο εμβληματικό ρόλο που υποδύθηκε στην καριέρα του -μετά τον Luke Skywalker των Star Wars. 

Μιλώντας στο περιοδικό Empire, o 71χρονος ηθοποιός αποκάλυψε ότι αμφιβάλλει αν ποτέ ξανά θα μπει στο στούντιο για να χαρίσει τη φωνή του στον Clown Prince of Crime, χωρίς να υπάρχει απέναντί του ο Conroy ως Μπάτμαν για να ανταλλάξουν ατάκες, γεγονός το οποίο θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. 

"Με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν 'θέλουμε να κάνεις τον Joker' και η μόνη μου ερώτηση ήταν "Θα είναι ο Kevin ως Batman;' Αν έλεγαν ναι τότε τους έλεγα "Είμαι μέσα". Ήμασταν σαν σύντροφοι. Ήμασταν σαν τους Λόρελ και Χάρντι (Χοντρός και Λιγνός). Χωρίς τον Kevin εκεί έξω δεν φαίνεται να υπάρχει ένας Batman για μένα" είπε στη συγκινητική του δήλωση, παραδέχοντας ότι τελείωσε αυτό το κομμάτι της καριέρας του. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε μερικές σειρές και ταινίες που ο Μαρκ Χάμιλ του Joker παραδίδει μερικές εξαιρετικές ερμηνείες όπως τα: Batman: The Animated SeriesMask of the PhantasmNew Batman AdventuresSuperman: The Animated SeriesBatman BeyondJustice League, και Justice League Unlimited. Επίσης αξιομνημόνευτες στιγμές χάρισαν οι Conroy/Hamill στα βιντεοπαιχνίδια Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City και Batman: Arkham Knight

To τέλος εποχής των δύο αυτών θρυλικών ρόλων στο σύμπαν της DC ήρθε αναπάντεχα. Θυμηθείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές τους παρακάτω: