John Williams: Τελικά δεν αποσύρεται από τη μουσική ο θρυλικός συνθέτης

Το λέει η καρδιά του ακόμα, παρά τα όσα είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο
19 Ιανουαρίου 2023 01:10
John Williams: Τελικά δεν αποσύρεται από τη μουσική ο θρυλικός συνθέτης

Φαίνεται πως ο John Williams (Τζον Γουίλιαμς) δεν αποσύρεται τελικά και η καρδιά του το λέει ακόμη για να χαρίσει μερικά ακόμη soundtracks σε ταινίες που θα αφήσουν εποχή. 

Ο θρυλικός συνθέτης των μουσικών του Star Wars, του Indiana Jones, του Jurassic Park, του Jaws, του Harry Potter και δεκάδων ακόμη ταινιών, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι των ταινιών του Steven Spielberg, δε θα συνταξιοδοτηθεί, όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο

Τότε σε συνέντευξή του στο AP είχε δηλώσει πως "αυτό ήταν" και πως θα αποσυρθεί από την σύνθεση soundtracks ταινιών μετά το "Indiana Jones and the Dial of Destiny". "Λοιπόν, σκέφτηκα: Αν ο Χάρισον μπορεί να το κάνει, τότε ίσως μπορώ και εγώ». είχε δηλώσει τότε ο Williams χαρακτηριστικά για την απόφασή του να αποσυρθεί από το σινεμά. Αυτή τη στιγμή ο Williams που πλέον είναι 90 χρονών θέλει να περνάει το χρόνο του διαφορετικά, καθώς μια Star Wars ταινία απαιτεί έξι μήνες δουλειάς και "σε αυτή τη φάση της ζωής μου είναι μια μακρά δέσμευση για μένα" αναφέρει. 

Στα 90 του χρόνια πλέον, όμως, άλλαξε απόφαση και σε αυτή την στροφή έπαιξε ρόλο ο στενός του συνεργάτης, Στίβεν Σπίλμπεργκ. "Ένα πράγμα να ξέρετε πως ο Στίβεν δεν είναι ένα άνθρωπος που μπορείς να του πεις όχι. Μόλις τώρα ανακάλυψα ότι δεν θα αποσυρθεί." είπε ο Γουίλιαμς. 

Μιλώντας στο Entertainment Weekly είπε πως "Θα παραμείνω εδώ για λίγο ακόμη. Δεν μπορώ να αποσυρθώ από τη μουσική. Μια μέρα χωρίς μουσική θα ήταν λάθος.

Παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει και με το παραπάνω την απόσυρσή του, ο μαέστρος δηλώνει πως δεν μπορεί χωρίς τη μουσική.

Η τελευταία Star Wars ταινία που έγραψε ήταν το Star Wars: The Rise of Skywalker έχοντας δηλώσει ότι αποσύρεται από το σύμπαν του George Lucas. Ωστόσο, το theme του Obi-Wan Kenobi τον επανέφερε προσωρινά στην ενεργό δράση για να γράψει αποκλειστικά και μόνο αυτό το κομμάτι. 

Πρόσφατα, έγραψε τη μουσική για τη νεότερη ταινία του Spielberg, το "The Fablemans".