Michael Jackson: Έρχεται η βιογραφική ταινία του με συνταγή από Bohemian Rhapsody

Από τον οσκαρικό σκηνοθέτη, Antoine Fuqua
18 Ιανουαρίου 2023 23:59
Michael Jackson: Έρχεται η βιογραφική ταινία του με συνταγή από Bohemian Rhapsody

Μια βιογραφική ταινία για τον θρύλο της ποπ μουσικής, Michael Jackson (Μάικλ Τζάκσον), βρίσκεται στα σκαριά από την Lionsgate και μάλιστα θα έρθει με συνταγή από Bohemian Rhapsody

Όπως μεταδίδει το Deadline στα σκαριά βρίσκεται το "Michael", όπως θα ονομάζεται η ταινία για τη ζωή του "βασιλιά της pop", το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Antoine Fuqua, που πρόσφατα χάρισε το "Emancipation" με τον Will Smith, καθώς και το βραβευμένο με Όσκαρ, "Training Day". 

Το σενάριο θα είναι του John Logan, που έγραψε οσκαρικές ταινίες όπως τον "Μονομάχο" (Gladiator) και το "The Aviator". Η παραγωγή θα είναι του Graham King, ένας βετεράνος των βιογραφικών ταινιών που μετέτρεψε το Bohemian Rhapshody, την ταινία για τη ζωή του Freddie Mercury, σε μια εισπρακτική επιτυχία, που ήταν και υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ κέρδισε το Α' Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Rami Malek. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lionsgate, η ταινία θα εξιστορήσει όλες τις πτυχές της ζωής του Τζάκσον, αν και δεν ξεκαθαρίστηκε εάν θα περιλαμβάνει τις πολλές αμφιλεγόμενες ιστορίες για αυτόν, όπως τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σε παιδιά. 

"Οι πρώτες ταινίες της καριέρας μου ήταν μουσικά βίντεο και εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι ο συνδυασμός του κινηματογράφου και της μουσικής είναι ένα βαθύ κομμάτι του εαυτού μου", ανέφερε ο Fuqua σε δήλωσή του. "Για μένα, δεν υπάρχει καλλιτέχνης με τη δύναμη, το χάρισμα και την απόλυτη μουσική ιδιοφυΐα του Μάικλ Τζάκσον. Με επηρέασε να φτιάξω μουσικά βίντεο παρακολουθώντας τη δουλειά του - ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που έπαιζε σε υψηλή συχνότητα στο MTV. Η μουσική του και αυτές οι εικόνες είναι μέρος της κοσμοθεωρίας μου και η ευκαιρία να αφηγηθώ την ιστορία του στην οθόνη παράλληλα με τη μουσική του έμοιαζε ακαταμάχητη."

Ο Μάικλ Τζάκσον απέσπασε 13 Βραβεία Grammys στην καριέρα του (αριθμός ρεκόρ), ξεκινώντας την καριέρα του ως παιδί και μέλος του συγκροτήματος The Jackson 5 μέσα στα '60s. Στην καριέρα των τεσσάρων και πλέον δεκαετιών οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια.

Πέθανε στις 25 Ιουνίου του 2009 σε ηλικία 50 ετών στο σπίτι του στο Λος Άντζελες από καρδιακή προσβολή, όπως ανακοινώθηκε από το ιατροδικαστικό πόρισμα, το οποίο ανέφερε πως προκλήθηκε από αναισθητικό φάρμακο που φέρεται να του χορήγησε ο γιατρός του, Conrad Murray. Αργότερα, ύστερα από έρευνες των αρχών, ο Murray κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, ενώ εξέτισε τα δύο από αυτά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. 

Οι ελπίδες των παραγωγών είναι να κάνουν το "Michael" μια γιγαντιαία εισπρακτική επιτυχία στα πρότυπα του Bohemian Rhapsody, το οποίο έφερε πάνω από $900 εκατομμύρια εισπράξεις στο box office παγκοσμίως.