Joker 2: Ο Joaquin Phoenix θα επιστρέψει με την ίδια οσκαρική συνθέτρια

Το “μιούζικαλ“ sequel τικάρει ένα ακόμη στοιχείο που πέτυχε στην πρώτη ταινία
12 Ιανουαρίου 2023 17:33
Joker 2: Ο Joaquin Phoenix θα επιστρέψει με την ίδια οσκαρική συνθέτρια

Μια νέα πληροφορία ήρθε στο φως για το πολυαναμενόμενο Joker 2, το sequel της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Todd Philips. Ένα από τα στοιχεία που σημάδεψαν την πρώτη ταινία, εκτός από την βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ ως Arthur Fleck ήταν και η μουσική της, η οποία επίσης χάρισε στην Hildur Guðnadóttir το χρυσό αγαλματίδιο. 

Το Variety μεταδίδει ότι πράγματι, η συνθέτρια Hildur Guðnadóttir θα επιστρέψει για να συνθέσει το soundtrack του Joker: Folie à Deux και μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται σε αυτό, όπως αποκαλύπτει η ίδια της. 

Η ισλανδικής καταγωγής μουσικός υπέγραψε φέτος άλλες δύο ταινίες που είναι δυνατοί διεκδικητές στα Oscars του 2023, δηλαδή τα 'Tar' και Women Talking. 

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το Joker 2 ή Joker: Folie à Deux θα λαμβάνει χώρα στο Arkham Asylum και θα έχει για πρωταγωνιστές τον Joaquin Phoenix ως Arthur Fleck/Joker και την Lady Gaga ως Harley Quinn. Φυσικά, η τοποθεσία δεν είναι τυχαία, αφού και στα κόμικς ο Joker γνωρίζεται με την Harley Quinn στο Arkham Asylum, όταν αυτή αναλαμβάνει να τον βοηθήσει ως ψυχίατρος, αλλά τελικά τον ερωτεύεται.

Εκτός των Joaquin Phoenix και Lady Gaga, στο Joker: Folie à Deux γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ότι θα συμμετέχουν οι: Brendan Gleeson, Catherine Keener, Zazie Beetz, Harry Lawtey και Jacob Lofland

Το Joker: Folie à Deux αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου του 2024.