James Cameron για την επιτυχία του Avatar 2: Ο κόσμος είπε “αρκετά με τις streaming υπηρεσίες“

Την ώρα που το Avatar: The Way of Water καλπάζει προς τα $2 δις
11 Ιανουαρίου 2023 23:21
James Cameron για την επιτυχία του Avatar 2: Ο κόσμος είπε “αρκετά με τις streaming υπηρεσίες“

Ο James Cameron (Τζέιμς Κάμερον) μπορεί να καυχιέται για το γεγονός πως είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης στην ιστορία του σινεμά που έχει καταφέρει να έχει τρεις από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες όλων των εποχών. 

Την ώρα που το Avatar: The Way of Water καλπάζει προς το $1.8 δισεκατομμύρια στο box office, ο σκηνοθέτης της ταινίας έδωσε το παρών στις Χρυσές Σφαίρες 2023, όπου ήταν υποψήφιος μάλιστα. Την ώρα που περνούσε από το κόκκινο χαλί, το Variety τον ρώτησε τι σημαίνει για τον ίδιο η τεράστια επιτυχία του Avatar 2 για το σινεμά γενικότερα. 

Ο Cameron δεν έχασε την ευκαιρία και εξύμνησε το γεγονός πως αυτό είναι ένα σημάδι ότι ο κόσμος γύρισε για τα καλά στις αίθουσες -μετά την πανδημία- και πως "κουράστηκε από τις streaming υπηρεσίες", όντας φυσικά ένας πρόμαχος της παραδοσιακής κινηματογραφικής εμπειρίας και όχι των streaming υπηρεσιών. 

"Το βλέπω από το πρίσμα ότι γυρνάμε πίσω στους κινηματογράφους σε όλον τον κόσμο. Γυρνάνε στις αίθουσες ακόμη και στην Κίνα που έχουν ξανά μια αύξηση των κρουσμάτων COVID. Λέμε σαν κοινωνία: 'Το χρειαζόμαστε αυτό! Θέλουμε να πηγαίνουμε σινεμά' Αρκετά με τις streaming υπηρεσίες! Κουράστηκα να κάθομαι στον κ*λο μου". - James Cameron 

Δείτε το στιγμιότυπο με τη δήλωση του Κάμερον: 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το Avatar 2 έχει ξεπεράσει τα $1.7 δισεκατομμύρια στα box office και συνεχίζει να καλπάζει ψηλότερα, όντας η 7η πιο πετυχημένη ταινία στην ιστορία. Πρόσφατα, μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες για το Avatar 3, που θα κυριαρχεί το στοιχείο της φωτιάς

Γνωρίζουμε ότι τα σχέδια των sequels περιλαμβάνουν τα Avatar 3, 4 και 5, μόνο που το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Τζέιμς Κάμερον για τον κόσμο της Pandora έχει βλέψεις να επεκταθεί και πέραν του 5ου κεφαλαίου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στο σχέδιο του για τα Avatar 6 και 7

Κάποια στιγμή το Avatar: The Way of Water ήταν τόσο μεγάλη ταινία που κομμάτια της κόπηκαν και διαμόρφωσαν το Avatar 3, όπως αποκάλυψαν οι σεναριογράφοι της ταινίας. Μέσα στον χαμό για το sequel του James Cameron, μια ηθοποιός του cast δεν ήξερε καν πως η ταινία κυκλοφόρησε, μιας και είχε γυρίσει τις σκηνές της πριν από 4 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ξεχάσει την ύπαρξή της. Στο φως ήρθαν πληροφορίες γύρω από την εξωφρενική διάρκεια που έχει το πρώτο cut του Avatar 3, το οποίο παρέδωσε πρόσφατα ο Cameron. 

Προσηλωμένος στο franchise του Avatar είναι ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα. Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς έφτασε τα $460 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών

Τις εντυπώσεις μας από το Avatar: The Way of Water, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες.