Avatar 2: Έπρεπε να γυρίσουν όλες τις σκηνές ενός ηθοποιού δύο φορές και αυτός είναι ο λόγος

Είχε τα στραβοπατήματά της η παραγωγή του Avatar: The Way of Water
10 Ιανουαρίου 2023 18:18
Avatar 2: Έπρεπε να γυρίσουν όλες τις σκηνές ενός ηθοποιού δύο φορές και αυτός είναι ο λόγος

Μπορεί πλέον το Avatar: The Way of Water να κολυμπάει άνετα και με φόρα στη θάλασσα του box office, όμως η παραγωγή της ταινίας του James Cameron συνάντησε πολλά εμπόδια και ένα από αυτά ήταν μια άκρως εξουθενωτική διαδικασία. 

Ο Κάμερον και ο φωτογράφος του Avatar 2, Russell Carpenter αποκάλυψαν ότι έπρεπε να γυρίσουν από δύο φορές τις σκηνές του Spider, που τον υποδύεται ο Jack Champion, λόγω της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα. Μιλώντας στο podcast του Vanity Fair, αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη διαδικασία που ακολούθησαν για τον Spider, έναν ανθρώπινο χαρακτήρα ανάμεσα σε έναν ψηφιακό κόσμο και τους μπλε Na'vi 

"Όχι, θα έλεγα επίπονα δύσκολο. Επειδή βρισκόταν σε τόσες πολλές σκηνές και σε τόσα διαφορετικά περιβάλλοντα. Έπρεπε πραγματικά να εντοπίσεις ακριβώς πότε, και πού, και πώς είναι το φως και ίσως πού πέφτουν οι αχτίδες του ηλίου. Αν κάποια από αυτές τις ενδείξεις είναι λάθος, το κοινό θα νομίζει ότι κάτι δεν πάει καλά. Και έτσι, δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά". είπε ο Russell Carpenter. 

Ο λόγος που γύρισαν με αυτόν τον τρόπο τις σκηνές του Spider, μία με όλους τους συμπρωταγωνιστές του και μία δεύτερη μόνος για να πετύχουν σωστά τον φωτισμό που θα έπεφτε στον ανθρώπινο χαρακτήρα του. Ο Cameron άλλωστε είχε δώσει πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για τον φωτισμό του Avatar 2 και ειδικά για το πως το μπλε δέρμα των Na'vi έδειχνε όταν το φως αντανακλάται από τα φυτά και σε άλλα περιβάλλοντα. 

Επίσης, μια ακόμη δυσκολία που αντιμετώπισαν στη διάρκεια αυτού του παντρέματος, ήταν το να πετύχουν την ισορροπία χρωμάτων στα δέρματα των  χαρακτήρων, λόγω του "πιο ζεστού, ροζ, πορτοκαλί και καφέ αποχρώσεων του δέρματός του Spider"

 

Αυτή τη στιγμή το Avatar 2 έχει ξεπεράσει τα $1.7 δισεκατομμύρια στα box office και συνεχίζει να καλπάζει ψηλότερα, όντας η 7η πιο πετυχημένη ταινία στην ιστορία. 

Γνωρίζουμε ότι τα σχέδια των sequels περιλαμβάνουν τα Avatar 3, 4 και 5, μόνο που το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Τζέιμς Κάμερον για τον κόσμο της Pandora έχει βλέψεις να επεκταθεί και πέραν του 5ου κεφαλαίου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στο σχέδιο του για τα Avatar 6 και 7

Κάποια στιγμή το Avatar: The Way of Water ήταν τόσο μεγάλη ταινία που κομμάτια της κόπηκαν και διαμόρφωσαν το Avatar 3, όπως αποκάλυψαν οι σεναριογράφοι της ταινίας. Μέσα στον χαμό για το sequel του James Cameron, μια ηθοποιός του cast δεν ήξερε καν πως η ταινία κυκλοφόρησε, μιας και είχε γυρίσει τις σκηνές της πριν από 4 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ξεχάσει την ύπαρξή της. Μάθαμε επίσης την εξωφρενική διάρκεια που έχει το πρώτο cut του Avatar 3, το οποίο παρέδωσε πρόσφατα ο Cameron. 

Προσηλωμένος στο franchise του Avatar είναι ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα. Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς έφτασε τα $460 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών

Τις εντυπώσεις μας από το Avatar: The Way of Water, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες.

Tags: