Gladiator 2: Αυτός είναι ο νέος Μονομάχος και διάδοχος του Russell Crowe

Έρχεται για τα καλά το sequel με τον Ridley Scott στη σκηνοθεσία
07 Ιανουαρίου 2023 12:06
Gladiator 2: Αυτός είναι ο νέος Μονομάχος και διάδοχος του Russell Crowe

Το Gladiator 2 έρχεται για τα καλά πλέον καθώς βρέθηκε ο πρωταγωνιστής που θα είναι πρακτικά ο "διάδοχος" του Russell Crowe (Ράσελ Κρόου) στον εμβληματικό ρόλο της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Ridley Scott (Ρίντλεϊ Σκοτ). 

Σύμφωνα με το έγκυρο δημοσίευμα του Deadline, ο νέος κινηματογραφικός "Μονομάχος" είναι ο Paul Mescal (Πολ Μεσκάλ), τον οποίο θα γνωρίζετε από τη σειρά "Normal People" του Hulu, την ταινία "Lost Daughter" της Maggie Gyllenhaal, και το -μάλλον οσκαρικό- "Aftersun". Λέγεται ότι ο 26χρονος ηθοποιός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Paramount Pictures για το συμβόλαιό του, κάτι που θα τον κάνει το νέο πρωταγωνιστή της ταινίας που θα σκηνοθετήσει κιόλας ο Scott. 

Ο ρόλος που θα παίξει ο Mescal στο sequel δε θα είναι ο Maximus του Crowe -σαφώς όσοι έχετε δει την ταινία ξέρετε γιατί. Θα υποδυθεί τον Lucius, γιο της Lucilla και ανιψιό του Commodus, γιο του Marcus Aurelius, τον οποίο υποδύθηκε στον "Μονομάχο" ο Joaquin Phoenix (Χοακίν Φίνιξ), καθώς τα γεγονότα θα λαμβάνουν χώρα πολλά χρόνια μετά. 

Εντελώς συμπωματικά, ο Ridley Scott θα ξανασυνεργαστεί με τον Phoenix για χάρη μια άλλης ταινίας, το βιογραφικό δράμα εποχής "Napoleon". Τα γυρίσματά του έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην ταινία που θα υποδυθεί τον Γάλλο στρατηλάτη Ναπολέων Βοναπάρτη. 

Για την ιστορία, το Gladiator προβλήθηκε το 2000 στους κινηματογράφους και διέλυσε το box office τότε με εισπράξεις άνω των $460 εκατομμυρίων. Συγκίνησε κοινό και κριτικούς, καθώς απέσπασε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, από τις οποίες απέσπασε πέντε χρυσά αγαλματίδια, συμπεριλαμβανομένου και της Καλύτερης Ταινίας.