Babylon: Πάτωσε με το καλημέρα η νέα ταινία των Margot Robbie και Brad Pitt

Ο σκηνοθέτης του La La Land δεν πιάνει την ίδια μαγεία στο box office με το tribute στο “παλιό Χόλιγουντ“
27 Δεκεμβρίου 2022 16:25
Babylon: Πάτωσε με το καλημέρα η νέα ταινία των Margot Robbie και Brad Pitt

Παρά το ότι προκρίνεται ως ένα από τα φαβορί των επερχόμενων Oscars του 2023, το "Babylon" δεν καταφέρνει να αγγίξει το box office με τον ίδιο μαγικό τρόπο που αγγίζει την εποχή του "παλιού Χόλιγουντ". 

H νέα ταινία του Damien Chazelle, σκηνοθέτη των οσκαρικών "La La Land" και "First Man' έκανε ντεμπούτο με το αριστερό στο αμερικάνικο box office, καθώς στο πρώτο του Σαββατοκύριακο στις αίθουσες έφερε έσοδα μόλις 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μέχρι σήμερα η συγκομιδή του βρίσκεται στα 5.3 εκατ. δολάρια.

Ακόμη βέβαια δεν έχει βγει στις αίθουσες όλου του κόσμου καθώς ξεκίνησε να προβάλλεται μόνο στις ΗΠΑ, αλλά οι οιωνοί δεν είναι καλοί για το φιλμ εποχής με τους Brad Pitt και Magot Robbie. Και αυτό διότι η ταινία είχε ένα budget των περίπου $80 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και άλλες πηγές αναφέρουν πως έφτασε και τα $109 εκατ. δολάρια. Πρακτικά, οι αναλυτές λένε ότι "πάτωσε" με το καλημέρα η ταινία της Paramount Pictures και φαντάζει δύσκολο να ανακάμψει και να βγάλει έστω τα σπασμένα. 

Σε όλα αυτά παίζει ρόλο και η ταινία-γίγαντας αυτών των ημερών που αναμφίβολα κυριαρχεί και είναι το Avatar: The Way of Water του James Cameron. Και οι δύο ταινίες έχουν παρόμοια μεγάλη διάρκεια άνω των τριών ωρών. 

Η περίληψη της ταινίας:

Από τον Ντάμιεν Σαζέλ, η «ΒΑΒΥΛΩΝΑ» είναι ένα πρωτότυπο έπος τοποθετημένο στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’20 με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι και Ντιέγκο Κάλβα με ένα πολυπληθές καστ συμπεριλαμβανομένων των Γιόβαν Αντέπο, Λι Τζουν Λι και Τζιν Σμαρτ. Μια ιστορία υπέρμετρης φιλοδοξίας και εξωφρενικής υπερβολής, η ταινία ακολουθεί την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων στη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και ακολασίας στις απαρχές του Χόλυγουντ.

Το ήδη λαμπρό cast συμπληρώνουν οι Olivia Wilde, Tobey Maguire, Samara Weaving, Jean Smart, Li Jun Li, Jovan Adepo, Katherine Waterston, Flea, Lukas Haas, Rory Scovel, P.J. Byrne, Spike Jonze, Chloe Fineman, Jeff Garlin και Max Minghella.

Το Babylon (Βαβυλώνα) θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 19 Ιανουαρίου του 2023.