DC - Black Adam: Τα reshoots της ταινίας είχαν εκτοξεύσει το budget

Το παρασκηνιακό δράμα στην DC έχει κι άλλα μικρά επεισόδια
21 Δεκεμβρίου 2022 23:56
DC - Black Adam: Τα reshoots της ταινίας είχαν εκτοξεύσει το budget

Την ώρα που το δράμα στην DC τον τελευταίο καιρό δεν έχει σταματημό, ακόμη ένα επεισόδιο από τα παρασκήνια έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά το Black Adam

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Dwayne Johnson που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο, παρά τα λεγόμενα του "The Rock" δεν έφερε τα αναμενόμενα στο box office με αποτέλεσμα να υπάρξει οικονομική ζημία της τάξης των $100 εκατομμυρίων. 

Το The Hollywood Reporter αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες πίσω από τα οικονομικά της ταινίας Black Adam αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι θα χάσει πολλά παραπάνω χρήματα. Το νέο ρεπορτάζ αναφέρει ότι αρχικά είχε δοθεί το πράσινο φως για budget της τάξης των $190 εκατομμυρίων -χωρίς το marketing, μετά από μια κακή δοκιμαστική προβολή αποφασίστηκε η ταινία να πάει πίσω στο πλατό και να γυριστούν εκ νέου πλάνα ή κάποια νέα -τα λεγόμενα reshoots. 

Αυτά τα reshoots λοιπόν που έγιναν κάποιους μήνες πριν κυκλοφορήσει το Black Adam, εκτόξευσαν το budget της ταινίας σε πάνω από $260 εκατομμύρια χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος διαφήμισης, που είναι όσο μια ακόμη τέτοιου μεγέθους budget ταινία. Λέγεται ότι τα κόστη του marketing ξεπέρασαν τα $100 εκατομμύρια. 

Για να έχετε μια σύγκριση, ακόμη και για το είδος των superhero ταινιών, το Black Adam κόστισε πολλά παραπάνω ακόμη και από το Black Panther 2 και Thor: Love and Thunder της Marvel, τα οποία είχαν budget των $250 εκατομμυρίων. 

Μέχρι σήμερα η ταινία της DC με τον Dwayne Johnson έχει βγάλει μετά βίας $391 εκατ. δολάρια στις αίθουσες και ήδη βρίσκεται στον κατάλογο του HBO Max στις ΗΠΑ. Επομένως, είναι σίγουρο πως έχασε πολλά χρήματα και δεν ήταν η εμπορική επιτυχία που αναμενόταν. 

Black Adam εκτός πλάνων James Gunn

Σε νέα του ανακοίνωση ο Dwayne Johnson είπε πως ο Black Adam δεν περιλαμβάνεται στα πρώτα -τουλάχιστον- πλάνα της νέας εποχή του DC Universe, που επιμελείται ο James Gunn, co-CEO των DC Studios. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας τα πλάνα για το Black Adam 2. 

Η υπόθεση του Black Adam:

Σχεδόν 5.000 χρόνια αφού του δόθηκαν οι πανίσχυρες δυνάμεις των αρχαίων θεών –και η άμεση αιχμαλωσία του– ο Black Adam (Τζόνσον) ελευθερώνεται από τον επίγειο τάφο του και είναι έτοιμος να αποδώσει δικαιοσύνη στον σύγχρονο κόσμο, όπως αυτός νομίζει.

Το Black Adam ήταν σε σκηνοθεσία του Jaume Collett-Serra (Jungle Cruise) και πρωταγωνιστεί ένα δυνατό cast που πέρα από τον The Rock περιλαμβάνει και τους: Noah Centineo (To All The Boys I Loved Before) ως Atom Smasher, Aldis Hodge (One Night In Miami) ως Hawkman, Sarah Shahi (Sex/Life), Quintessa Swindell (Voyagers), καθώς και τον πρώην "Πράκτορα 007", Pierce Brosnan ως Dr. Fate.