James Cameron: “Ξεπέρασέ το“ είπε στον Matt Damon για την αμύθητη πρόταση του Avatar

Ο James Cameron χρωστάει ένα κρύο πιάτο εκδίκησης στον Matt Damon εάν παίξει στα sequels
21 Δεκεμβρίου 2022 20:27
James Cameron: “Ξεπέρασέ το“ είπε στον Matt Damon για την αμύθητη πρόταση του Avatar

O Matt Damon (Ματ Ντέιμον) είχε αποκαλύψει πέρυσι στο Φεστιβάλ καννών μια από τις πιο ντροπιαστικές ιστορίες του, η οποία είχε να κάνει με την πρόταση του James Cameron να πρωταγωνιστήσει στο τότε -άγνωστο- Avatar. Ο σκηνοθέτης τον είχε καλέσει και του πρότεινε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Jake Sully -που αργότερα πήγε στον Sam Worthington- για ένα πολύ μεγάλο ποσό συν το 10% των κερδών της ταινίας

Δυστυχώς για εκείνον, όπως εκμυστηρεύθηκε μετανιωμένος, έπρεπε να αρνηθεί την πρόταση καθώς δεν χωρούσε στο φορτωμένο του τότε πρόγραμμα, διότι τότε έπρεπε να γυρίσει μια ακόμη Jason Bourne ταινία. Πρακτικά ο Damon έχασε γύρω στα $250 εκατομμύρια βάσει των κερδών του Avatar στο box office. 

Ο Κάμερον μιλώντας στο BBC Radio 1 αναφέρθηκε στην αμύθητη προσφορά που είχε κάνει στον Ντέιμον πριν από χρόνια λέγοντας του αστειευόμενος να το...ξεπεράσει: 

Χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο για αυτό και νομίζω ότι Ματ είσαι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες ταινιών του πλανήτη. Ξεπέρασε το! 

Δεν έκρυψε ωστόσο τη θέλησή του να του κάνει εκ νέου μια πρόταση, ακόμη και για μια εμφάνιση ως cameo σε ένα από τα sequels του Avatar. Αν γίνει όμως αυτό, η προσφορά του θα απέχει έτη φωτός από εκείνη. 

Δείτε το απόσπασμα στο 7:44 του βίντεο: 

"Θα πρέπει να το κάνουμε. Θα πρέπει να γίνει για να έρθει σε ισορροπία ο κόσμος ξανά, αλλά δεν πρόκειται να πάρει εκείνο το 10%, γά****ε το!". είπε ο Cameron.

Μάθαμε επίσης την εξωφρενική διάρκεια που έχει το πρώτο cut του Avatar 3, το οποίο παρέδωσε πρόσφατα ο Cameron. Τις εντυπώσεις μας από το Avatar: The Way of Water, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Ο Cameron δεν ησυχάσει λεπτό και είναι προσηλωμένος στο franchise του Avatar, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα. 

Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Φυσικά, για να φτάσει η Neytiri να δει τη Γη, θα πρέπει η δεύτερη ταινία να πάει καλά στο box office, αφού όπως σας είχαμε ενημερώσει χρειάζεται ένα τεράστιο ποσό για να μην "μπει μέσα".

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς αγγίζει τα $400 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών. 

Όπως έχει δηλώσει ανοιχτά ο Cameron, για να θεωρηθεί επιτυχημένο το Avatar 2 θα πρέπει να φτάσει στο Top 5 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία, δεδομένου του τεράστιου κόστους της παραγωγής και των προσδοκιών που έχει η Disney από αυτό. 

Μάλιστα εξασφάλισε και την πολυπόθητη προβολή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά κινηματογραφικών αιθουσών σε όλον τον κόσμο, κάτι που δίνει σημαντικές ελπίδες για μια πολύ καλή πορεία.

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες.