Johnny Depp - Amber Heard: Τα βρήκαν εξωδικαστικά με διαφορετικό ποσό

Οριστικό τέλος στη δικαστική διαμάχη που τάραξε το Χόλιγουντ
20 Δεκεμβρίου 2022 19:12
Johnny Depp - Amber Heard: Τα βρήκαν εξωδικαστικά με διαφορετικό ποσό

Οριστικό τέλος στη δικαστική διαμάχη Τζόνι Ντεπ (Johnny Depp) και Άμπερ Χερντ (Amber Heard) που τάραξε το Χόλιγουντ δόθηκε χθες, καθώς οι δύο πλευρές "τα βρήκαν" εξωδικαστικά.

Η Heard είχε ασκήσει έφεση για το ποσό που είχε κληθεί να πληρώσει στην αρχική ετυμηγορία του δικαστηρίου, το οποίο ξεπερνούσε τα $10 εκατομμύρια δολάρια και η ίδια είχε δηλώσει ότι αδυνατεί να το πληρώσει και πως είναι άδικη η ποινή της. 

Τελικά, η συμφωνία ολοκληρώθηκε εξωδικαστικά με το τελικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει η πρώην σύζυγος του Depp να ανέρχεται στο $1 εκατομμύριο δολάρια, το οποίο μάλιστα θα χαρίσει σε φιλανθρωπίες. Οι δικηγόροι του Depp, Benjamin Chew και Camille Vasquez ανέφεραν ότι "προτεραιότητα του πελάτη τους ήταν να φέρουν την αλήθεια στο φως".

Χαρακτηριστικά η δήλωση των δικηγόρων του Johnny Depp: 

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κλείσουμε επισήμως την πόρτα σε αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο για τον κ. Ντεπ, ο οποίος κατέστησε σαφές καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ότι προτεραιότητά του ήταν να φέρει στο φως την αλήθεια. Η ομόφωνη απόφαση των ενόρκων και η συνακόλουθη απόφαση υπέρ του κ. Ντεπ σε βάρος της κας Χερντ παραμένουν πλήρως σε ισχύ. Η καταβολή 1 εκατ. δολαρίων - τα οποία ο κ. Ντεπ δεσμεύεται και θα δωρίσει (πράγματι) σε φιλανθρωπικά ιδρύματα - ενισχύει την αναγνώριση από την κα Χερντ της κατάληξης της αυστηρής επιδίωξης του νομικού συστήματος για δικαιοσύνη".

Από την πλευρά του ο Depp κλήθηκε να πληρώσει $2 εκατομμύρια αποζημίωση για την συκοφαντική δυσφήμιση την οποία τον κατηγόρησε η Heard. 

Στη δήλωσή της μέσα από το Instagram, αμέσως μετά την εξωδικαστική συμφωνία η Heard έκανε λόγο πως "δεν πρόκειται για πράξη παραχώρησης" και πως "δε θα φιμωθεί η φωνή της από εδώ και πέρα": 

Μετά από πολλή συζήτηση, πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση να διευθετήσω την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε ασκήσει εναντίον μου ο πρώην σύζυγός μου στη Βιρτζίνια. Είναι σημαντικό για μένα να πω ότι ποτέ δεν επέλεξα αυτό. Υπερασπίστηκα την αλήθεια μου και με αυτόν τον τρόπο καταστράφηκε η ζωή μου όπως την ήξερα. Η συκοφαντία που αντιμετώπισα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια ενισχυμένη εκδοχή των τρόπων, με τους οποίους οι γυναίκες θυματοποιούνται εκ νέου όταν εμφανίζονται. Τώρα έχω επιτέλους την ευκαιρία να απελευθερωθώ από κάτι που προσπάθησα να φύγω πριν από έξι χρόνια και με όρους που μπορώ να συμφωνήσω. Δεν έχω κάνει καμία παραδοχή. Δεν πρόκειται για πράξη παραχώρησης. Δεν θα φιμωθεί ή θα περιοριστεί η φωνή μου από εδώ και στο εξής."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)