Το Escape From New York των “Radio Silence” δε θα είναι τελικά reboot

Επίσημες δηλώσεις
17 Δεκεμβρίου 2022 16:12
Το Escape From New York των “Radio Silence” δε θα είναι τελικά reboot

Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε μάθει ότι μία ταινία από τα παλιά πρόκειται να «αναγεννηθεί» και να έρθει ξανά στο προσκήνιο. Ο λόγος γίνεται για το Escape From New York του 1981 του John Carpenter που είχε πρωταγωνιστή τον Kurt Russell.

Το ρεπορτάζ, τότε, έλεγε ότι το φιλμ αυτό θα γίνει reboot από τους “Radio Silence” των Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett και Chad Villella, με τον Carpenter να αναλαμβάνει το ρόλο του παραγωγού. Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν αυτό το project και αναφέρουν ότι τελικά δε θα είναι reboot το νέο φιλμ, αλλά συνέχεια. Ναι, κανονικό sequel.

Οι Radio Silence έδωσαν μία συνέντευξη στο EW και δήλωσαν ότι δε θα είναι remake:

Δεν είναι remake. Είναι από αυτά τα πράγματα που δεν μπορείς να τα ξανά φτιάξεις. Είναι από τα πράγματα που δεν μπορείς να τα ακουμπήσεις. Δε θα είναι σαν το Scream νομίζω. Θα είναι μια συνέχεια με τους χαρακτήρες και τον κόσμο που έχουμε αγαπήσει.

Ο Chad Villella είπε επίσης ότι θα αρχίσουν να γράφουν το σενάριο σύντομα και ότι αυτή τη στιγμή το φιλμ βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.

Έρχεται remake για μια γνωστή ταινία των '80s

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες για το φιλμ, όπως αν θα διηγηθεί την ίδια ιστορία ή θα προσεγγίσει κάτι άλλο. Αλλά ούτε ξέρουμε αν ο Russell θα έχει το ρόλο του ως Snake Plissken, που ήταν εκείνος το κεντρικό πρόσωπο στα Escape from New York και Escape from LA. Αυτή τη στιγμή ακούγεται ότι οι δημιουργοί ψάχνουν τον σεναριογράφο.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η υπόθεση του Escape from New York λέει τα εξής:

Η Νέα Υόρκη είναι φυλακή «υψίστης ασφαλείας». Δεν υπάρχει ελπίδα διαφυγής. Μια ανατριχιαστική ταινία όχι πολύ μακρινού μέλλοντος από το μεγάλο και καθιερωμένο πια δημιουργό του «Χάλοϊν» και της «Ομίχλης», Τζων Κάρπεντερ. Είμαστε στο 1997. Η Νέα Υόρκη είναι μια φυλακή «υψίστης ασφαλείας» που διευθύνεται από την καινούργια Αστυνομική Δύναμη των Η.Π.Α. Σ’ αυτήν δεν υπάρχει περίπτωση διαφυγής. Η πόλη εγκαταλελειμμένη από τους κατοίκους της, κατοικείται από 3 εκατομμύρια διεφθαρμένους εγκληματίες. Το αεροπλάνο του προέδρου των Η.Π.Α. πέφτει μέσα στη Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος αιχμαλωτίζεται…

Σε αυτή την ταινία έπαιζαν και οι Lee Van Cleef, Ernest Borgnine, Donald Pleasence, Isaac Hayes, Season Hubley, Harry Dean Stanton, Adrienne Barbeau και Tom Atkins.

Οι Radio Silence ετοιμάζουν αυτόν τον καιρό και το Scream 2, του οποίου είδαμε το πρώτο teaser trailer πριν από μερικά εικοσιτετράωρα.