Avatar: The Way of Water - Η Kate Winslet νόμιζε πως πέθανε στα γυρίσματα

Την εμπειρία της από το πλατό αποκάλυψε η σταρ του sequel του James Cameron
15 Δεκεμβρίου 2022 15:20
Avatar: The Way of Water - Η Kate Winslet νόμιζε πως πέθανε στα γυρίσματα

H Kate Winslet (Κέιτ Γουίνσλετ) θέλει να ξεπερνάει τον εαυτό της στις ταινίες που γυρίζει, ειδικά όταν τη σκηνοθετεί ο James Cameron.

Για τις ανάγκες του Avatar: The Way of Water, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή της για πάνω από 7 λεπτά, καθώς για τις ανάγκες των γυρισμάτων έπρεπε να κάνει μαθήματα κατάδυσης, καθώς πολλές από τις σκηνές ήταν πράγματι γυρισμένες σε μια τεράστια πισίνα-πλατό. 

Για το ρεκόρ των 7 λεπτών και 15 δευτερολέπτων που κράτησε την αναπνοή της η Winslet, είχαμε μάθει το 2020 όταν και γυριζόταν το πολυαναμενόμενο Avatar 2. Και αυτό διότι είχε σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ που είχε θέσει ο Τομ Κρουζ στα 6 λεπτά στα γυρίσματα του Mission Impossible: Rogue Nation το 2015. 

Η Winslet μιλώντας στο GamesRadar αποκάλυψε ότι τη στιγμή που έσπαγε το ρεκόρ της νόμιζε ότι ζούσε μια μεταθανάτια εμπειρία αφού είχε την εντύπωση ότι πέθανε: 

Έχω το βίντεο με μένα να αναδύομαι από το νερό και να λέω 'Είμαι νεκρή; Πέθανα;' Και μετά να τους λέω 'Πόσο χρόνο έκανα;' Αμέσως ήθελα να μάθω των χρόνο μου και δεν το πίστευα...Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι να λέω ήταν 'πρέπει να τηλεφωνήσουμε το πλατό'. Ήθελα να το μάθει αμέσως ο James Cameron. 

O Cameron, από την πλευρά του, αστειεύτηκε στη διάρκεια της συνέντευξης λέγοντας ότι "Δεν είναι καθόλου ανταγωνιστική η Κέιτ". Στο Avatar 2 η Winslet υποδύεται την Ronal, την αρχηγό της θαλάσσιας φυλής της Pandora και μίλησε λίγο παραπάνω για την εμπειρία αυτή: 

Κοιτάξτε, δεν ήταν απαιτούμενο να κρατήσω την αναπνοή μου για πάνω από 7 λεπτά. Απλώς μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να θέσω ένα ρεκόρ για τον εαυτό μου. Ήθελα να σπάσω το ρεκόρ μου που ήταν ήδη 6 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα και το είπα σε φάση 'Έλα τώρα σιγά!" Οπότε το έσπασα για ένα λεπτό. 

Επίσης ο Κάμερον αποκάλυψε ότι ίσως να μη σκηνοθετήσει ο ίδιος του το Avatar 4 και 5 λόγω...ηλικίας και πως θα πρέπει να μάθει την τέχνη αυτή σε κάποιον διάδοχό του. 

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς αγγίζει τα $400 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών. 

Όπως έχει δηλώσει ανοιχτά ο Cameron, για να θεωρηθεί επιτυχημένο το Avatar 2 θα πρέπει να φτάσει στο Top 5 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία, δεδομένου του τεράστιου κόστους της παραγωγής και των προσδοκιών που έχει η Disney από αυτό. 

Μάλιστα εξασφάλισε και την πολυπόθητη προβολή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά κινηματογραφικών αιθουσών σε όλον τον κόσμο, κάτι που δίνει σημαντικές ελπίδες για να διαλύσει τα ταμεία, όπως ο προκάτοχός του. 

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το AvatarThe Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.