Avatar: The Way of Water - Κι αν πατώσει; Ο James Cameron απαντάει χαλαρός

Νέες δηλώσεις από τον θρυλικό σκηνοθέτη της ταινίας
07 Δεκεμβρίου 2022 23:59
Avatar: The Way of Water - Κι αν πατώσει; Ο James Cameron απαντάει χαλαρός

Οι δηλώσεις του James Cameron τον τελευταίο καιρό τόσο για το σινεμά όσο και για το ίδιο το Avatar 2 έχουν προκαλέσει αίσθηση και σίγουρα συζητιούνται. 

Στην πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα του Avatar: The Way of Water, ο Cameron είπε εν ολίγοις ότι δεν ανησυχεί καθόλου για το ενδεχόμενο να πατώσει εμπορικά η ταινία και έχει τους λόγους του -όπως το ότι δε δίνει σημασία στα τρολ του ίντερνετ και όσων των αμφισβητούν. Μιλώντας στο Variety είπε τα εξής: 

Ότι θα πατώσει αυτό μου λέτε; Δεν ανησυχώ καθόλου για αυτό. Δε νομίζω ότι μια καλλιτεχνική δημιουργία θα πρέπει να προσδιορίζεται από τα τρολ και όσους θέλουν να σε διαψεύσουν. Απλώς πας εκεί που βγάζει νόημα. "Και το κάνεις να έχει νόημα, κατά μία έννοια, για τον εαυτό σου, αλλά τα γούστα μου είναι τόσο γαλαντόμα γενικώς. Δεν είναι εσωτεριστικά, τα προσωπικά μου γούστα. Αν μου αρέσει η ταινία μου, τότε ξέρω ότι θα αρέσει και σε άλλους. Είναι πολύ απλοϊκό, πραγματικά, σε τελική ανάλυση".

Παρά λοιπόν του ότι ο Cameron έχει πλασάρει το Avatar 2 και τα sequels του στην Disney ως τη "χειρότερη εμπορική επένδυση που έγινε ποτέ" στο σινεμά και ότι πρόκειται για την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών, με budget ύψους $400 εκατομμυρίων, είναι πεπεισμένος ότι τελικά θα...τα βγάλει τα λεφτά του. 

Σε μια από τις πολλές πρόσφατες δηλώσεις του ο Τζέιμς Κάμερον έδωσε μια επική απάντηση σε όσους σκοπεύουν να πάνε τουαλέτα εν μέσω προβολής του Avatar2. 

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς αγγίζει τα $400 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών. 

Όπως έχει δηλώσει ανοιχτά ο Cameron, για να θεωρηθεί επιτυχημένο το Avatar 2 θα πρέπει να φτάσει στο Top 5 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία, δεδομένου του τεράστιου κόστους της παραγωγής και των προσδοκιών που έχει η Disney από αυτό. 

Μάλιστα εξασφάλισε και την πολυπόθητη προβολή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά κινηματογραφικών αιθουσών σε όλον τον κόσμο, κάτι που δίνει σημαντικές ελπίδες για να διαλύσει τα ταμεία, όπως ο προκάτοχός του. 

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το AvatarThe Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.