Samuel Jackson vs Tarantino για Marvel - Διαφωνεί ευθέως με τα σχόλιά του

Κι ας έχουν συνεργαστεί σε τόσες ταινίες μαζί
01 Δεκεμβρίου 2022 21:39
Samuel Jackson vs Tarantino για Marvel - Διαφωνεί ευθέως με τα σχόλιά του

Παρά το γεγονός ότι ο Samuel L. Jackson αποτελεί μια σταθερή παρουσία στις ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο, οι δυο τους μπορούν να διαφωνούν για διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα το debate των superhero ταινιών στο σινεμά του σήμερα. 

Ως γνωστόν ο Jackson έχει παίξει στα Pulp Fiction, Hateful Eight και Django Unchained με ρόλους που έχουν αφήσει εποχή, ενώ την τελευταία δεκαετία -και βάλε- συμμετέχει και στις ταινίες της Marvel παίζοντας τον Nick Fury. 

O 73χρονος αστέρας βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή The View και αρχικά συμφώνησε με το σχόλιο του Ταραντίνο πως οι superhero ταινίες είναι οι μοναδικές που έχον τόσο μεγάλη προβολή στο Χόλιγουντ, λέγοντας ότι "Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα χώρος για κάτι άλλο". Ωστόσο διαφώνησε στο κομμάτι όπου ο σκηνοθέτης του Kill Bill προσδιόρισε το τι σημαίνει χολιγουντιανός αστέρας: 

"Χρειάζεται ένας ηθοποιός για να υποδυθεί αυτούς τους συγκεκριμένους χαρακτήρες, και το κριτήριο του κινηματογραφικού σταρ ήταν πάντα, πόσοι κώλοι θα καθίσουν στις θέσεις τους. Για τι πράγμα μιλάμε; Δεν είναι μεγάλη διαμάχη για μένα να ξέρω ότι προφανώς αυτοί οι ηθοποιοί είναι κινηματογραφικοί αστέρες. Ο Chadwick Boseman είναι ο Black Panther. Δεν μπορείς να το αντικρούσεις αυτό και είναι κινηματογραφικός σταρ".

Να θυμίσουμε πως ο Tarantino είχε εκφράσει την ειλικρινή του άποψη για τον ορισμό του αστέρα ταινιών λέγοντας:

"Μέρος της Marvel-ποίησης του Χόλιγουντ είναι ότι έχεις όλους αυτούς τους ηθοποιούς που έχουν γίνει διάσημοι και παίζουν αυτούς τους χαρακτήρες, αλλά δεν είναι αστέρες του σινεμά. Δεν είναι αστέρες του κινηματογράφου, σωστά; Ο Captain America είναι ο σταρ. Ο Thor είναι ο σταρ. Δεν είμαι ο πρώτος που το λέει αυτό. Νομίζω ότι αυτό έχει ειπωθεί ένα εκατομμύριο φορές, αλλά είναι οι χαρακτήρες αυτών των franchise που γίνονται σταρ."

Ο Samuel L. Jackson θα επιστρέψει ως Nick Fury στη σειρά "Secret Invasion" που αναμένεται την άνοιξη του 2023 στο Disney Plus. 

Το απόσπασμα των δηλώσεών του θα το δείτε μετά το 6:49 του παρακάτω βίντεο.