Έρχεται νέα ταινία για τη ζωή του Bruce Lee από τον Ang Lee - Ποιος θα τον υποδυθεί;

Δια χειρός του σκηνοθέτη των “Life of Pi“ και “Brokeback Mountain“
01 Δεκεμβρίου 2022 01:00
Έρχεται νέα ταινία για τη ζωή του Bruce Lee από τον Ang Lee - Ποιος θα τον υποδυθεί;

Έρχεται μια νέα βιογραφική ταινία για τον θρυλικό αστέρα Bruce Lee (Μπρους Λι), την οποία θα σκηνοθετήσει ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ang Lee (Άνγκ Λι), γνωστός για από τις ταινίες "Life of Pi" και 'Brokeback Mountain".

To deal για την ταινία "Bruce Lee" οριστικοποιήθηκε, όπως μετέδωσε το Deadline και θα είναι σε παραγωγής της 3000 Pictures της Sony. Ποιος όμως θα ενσαρκώσει τον θρυλικό αστέρα των πολεμικών τεχνών που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά ταινιών; Αυτός είναι ο Mason Lee, γιος του σκηνοθέτη της ταινίας Άνγκ Λι, όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία. Το λιτό βιογραφικό του Mason Lee περιλαμβάνει εμφανίσεις στις ταινίες "Billy Lynn’s Long Halftime Walk” και “The Hangover Part II", καθώς και στην ταϊβανέζικη ταινία "Stand By Me" και τις δραματικές κινέζικης παραγωγής "Limbo" και "Who Killed Cock Robin". 

H επιλογή του Ang Lee στην σκηνοθετική καρέκλα δεν είναι τυχαία καθώς ο ίδιος του έχει αφήσει τη δική του στάμπα στο είδος των ταινιών πολεμικών τεχνών, χάρη στο "Crouching Tiger, Hidden Dragon" του 2000, που απέσπασε μάλιστα και το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας. 

Λίγα λόγια για τον Μπρους Λι

 Καταγόταν από το Χονγκ Κονγκ, ενώ αργότερα πήρε την αμερικανική υπηκοότητα. Υπήρξε ο ιδρυτής της πολεμικής τέχνης Τζιτ Κουν Ντο (Jeet Kune Do). Διεθνώς είναι αναγνωρισμένος ως ο κορυφαίος δάσκαλος πολεμικών τεχνών του 20ού αιώνα. Το γεγονός ότι έπαιξε σε έξι κινηματογραφικές ταινίες, τον καθιέρωσε στην συνείδηση του κόσμου ως διαχρονικό πρότυπο, όντας ένας από τους επιτυχέστερους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου.

Παρόλο πoυ ο γοητευτικός και συμπαθής Lee έγινε ένας από τους πρώτους Κινεζοαμερικανούς ηθοποιούς, που κατάφεραν να κάνουν θραύση στην prime time τηλεόραση, παίζοντας τον Kato στη σειρά The Green Hornet, μεγάλο μέρος της πρώιμης καριέρας του σημαδεύτηκε από τις απογοητεύσεις που υπέστη όντας ένας πρωτοπόρος, διότι δεν αρκούνταν στο να παίζει δευτερεύοντες ρόλους.

Στις αναποδιές της καριέρας του συγκαταλέγεται και η επιλογή του λευκού ηθοποιού Ντέιβιντ Κάρανταϊν να υποδυθεί τον Κινέζο μοναχό στο "Kung Fu over Lee" το 1972, επειδή οι υπεύθυνοι της τηλεόρασης θεώρησαν τότε ότι το κοινό δεν ήταν έτοιμο για μια σειρά με πρωταγωνιστή έναν Ασιάτη ηθοποιό. Ο Λι γνώρισε παγκόσμια επιτυχία σε μια σειρά από εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες που γυρίστηκαν στο Χονγκ Κονγκ.

Βρισκόταν στο κατώφλι μιας αξιοσημείωτης επιτυχίας στην αμερικανική αγορά με την ταινία "Enter the Dragon", αλλά πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 32 ετών λίγο πριν την κυκλοφορία της το 1973.

Tags: