Ποιο Avatar 2; Ο James Cameron είναι έτοιμος για τα Avatar 6 και 7

Ήδη έχει καταστρώσει ένα ευρύτερο πλάνο για τα sequels του κόσμου της Pandora
01 Δεκεμβρίου 2022 00:32
Ποιο Avatar 2; Ο James Cameron είναι έτοιμος για τα Avatar 6 και 7

Μπορεί το Avatar 2 να απέχει ακόμη μερικές εβδομάδες από το να προβληθεί παγκοσμίως στις αίθουσες, αλλά ο σκηνοθέτης και δημιουργός τους James Cameron, δηλώνει πανέτοιμος από τώρα για τα Avatar 6 και 7

Ναι, καλά ακούσατε, εκτός από τα ήδη ανακοινωθέντα επόμενα τρία sequels των Avatars έχει ετοιμάσει το προσχέδιο για ακόμη δύο ταινίες στο σύμπαν της Pandora. 

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter, ο Κάμερον αστειεύτηκε πως θα τον έχουν πάρει τα χρόνια μέχρι να έρθει ο καιρός για το Avatar 6 -μιας και τώρα είναι 68 ετών: 

"Θα είμαι 89 ετών μέχρι τότε. Προφανώς δε θα μπορώ να κάνω Avatar ταινίες στον αιώνα τον άπαντα, καθώς απαιτούν τρομερή ενέργεια."

Ωστόσο το backup σχέδιό του το γνωρίζει και αποκαλύπτει πως θα πρέπει να...διδάξει την τέχνη σε κάποιον διάδοχό του: 

"Θα πρέπει να εκπαιδεύσω κάποιον να το κάνει, επειδή δε με νοιάζει πόσο έξυπνος είσαι σαν σκηνοθέτης, αλλά δεν ξέρεις πώς να κάνεις κάτι τέτοιο."

Αρκεί να αναφέρουμε πως το Avatar 3 γυρίστηκε διαδοχικά με το Avatar: The Way of Water, με αρκετές σκηνές του να έχουν καταλήξει στην 3η ταινία. Το σενάριο των Avatar 4 και 5 είναι έτοιμο και θα ολοκληρωθεί εφόσον ο κόσμος το αποφασίσει, όπως έχει δηλώσει ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς η συνέχειες του Avatar θα εξαρτηθούν από την εμπορική πορεία του επερχόμενου "The Way of Water". 

Πιθανότατα να βγάλουμε και το Avatar 3 ανεξαρτήτως αποτελέσματος, επειδή έχει γυριστεί ολόκληρη. Θα πρέπει να καταρρεύσουμε εντελώς για να μην αξίζει την επιπλέον επένδυση. Θα πρέπει να αφήσουμε μια τρύπα στο έδαφος που θα καπνίζει. Τώρα, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τα πούμε όλα, γιατί το πέντε είναι καλύτερο από το τέσσερα, το τέσσερα είναι καλύτερο από το τρία και το τρία είναι καλύτερο από το δύο". είπε ο Cameron. 

Όπως έχει δηλώσει ανοιχτά ο Cameron, για να θεωρηθεί επιτυχημένο το Avatar 2 θα πρέπει να φτάσει στο Top 5 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία, δεδομένου του τεράστιου κόστους της παραγωγής και των προσδοκιών που έχει η Disney από αυτό. 

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς αγγίζει τα $400 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών. 

Μάλιστα εξασφάλισε και την πολυπόθητη προβολή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά κινηματογραφικών αιθουσών σε όλον τον κόσμο, κάτι που δίνει σημαντικές ελπίδες για να διαλύσει τα ταμεία, όπως ο προκάτοχός του. 

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το AvatarThe Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.