Christine McVie: “Έσβησε“ η φωνή των θρυλικών Fleetwood Mac

Σε ηλικία 79 ετών έσβησε η βρετανίδα τραγουδίστρια
30 Νοεμβρίου 2022 23:36
Christine McVie: “Έσβησε“ η φωνή των θρυλικών Fleetwood Mac

Η Christine McVie (Κριστίν Μακβί), η τραγουδίστρια του θρυλικού συγκροτήματος Fleetwood Mac, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή ειρηνικά στο νοσοκομείο, όντας περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της. Η ίδια η McVie είχε αποκαλύψει στο Rolling Stone τον περασμένο Ιούνιο ότι η υγεία της βρισκόταν σε κακή κατάσταση και πως υπέφερε από προβλήματα στην πλάτη της που την εξουθένωναν. 

Μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια των Fleetwood Mac που έχει ερμηνεύσει είναι τα "The Chain", "Oh Daddy", "Say You Love Me", "You Make Lovin' Fun", "Hold Me", "Over My Head" και "Little Lies". 

Tα τραγούδια των Fleetwood Mac αλλά και η φωνή της McVie αλλωστε έχουν ακουστεί σε δεκάδες ταινίες και trailers ανά τα χρόνια, όπως στο Guardians of the Galaxy Vol. 2, το "Black Mass" με τον Johnny Depp, στο "Casino" του Martin Scorsese, το "Forrest Gump" του Robert Zemeckis και το "I, Tonya". 

Η επίσημη ανακοίνωση της σελίδας της στο Facebook αναφέρει: 

"Εκ μέρους της οικογένειας της Christine McVie, με βαριά καρδιά σας ενημερώνουμε για τον θάνατο της. "Έφυγε από τη ζωή ειρηνικά στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, μετά από σύντομη ασθένεια. Ήταν παρέα με την οικογένειά της. Σας ζητάμε ευγενικά να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας σε αυτήν την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή και θα θέλαμε όλοι να κρατήσουν την Christine στην καρδιά τους και να θυμούνται τη ζωή ενός απίστευτου ανθρώπου και σεβαστού μουσικού που αγαπήθηκε παγκοσμίως. RIP Christine McVie."

 

Η Christine Perfect, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, παντρεύτηκε τον μπασίστα των Fleetwood Mac, John McVie και ξεκίνησε ως Christine McVie στο συγκρότημα το 1971, ενώ έφυγε από αυτό μετά από 28 χρόνια κοινής πορείας και συνεργασίας το 1998. Επέστρεψε για ένα τελευταίο reunion της μπάντας το 2014.

Εμείς εδώ το team των Unboxholics της ευχόμαστε καλό ταξίδι, όντας μια από τις πιο comfort φωνές που έχουμε ακούσει ποτέ αλλά και λάτρεις του συγκροτήματος.