Τι θα γίνει με το Joker 2 στη νέα φάση της DC; Ο James Gunn απαντά

Το νέο αφεντικό της DC ξεκαθάρισε κάποια πράγματα
29 Νοεμβρίου 2022 13:48
Τι θα γίνει με το Joker 2 στη νέα φάση της DC; Ο James Gunn απαντά

Εν αναμονή του νέου πλάνου του κινηματογραφικού σύμπαν της DC, το οποίο εκπονούν οι James Gunn και Peter Safran, γίνονται και κάποια teasers για τι περίπου θα περιλαμβάνει. 

Το μεγαλεπήβολο πλάνο του Gunn για τα DC Studios και το DCU λέει πως θα συνδέσει τα πάντα ανάμεσα σε ταινίες, σειρές, animation ακόμη και τα videogames. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα μοναδικά και standalone projects της DC, τα οποία θα συνυπάρχουν μαζί με το ευρύτερο διασυνδεδεμένο και φρεσκαρισμένο DC Universe. 

Τέτοια projects φυσικά είναι το The Batman του Matt Reeves και το οσκαρικό Joker με τον Joaquin Phoenix, των οποίων οι ιστορίες υπάρχουν σε ξεχωριστά σύμπαντα. Σε ένα σύντομο Q&A που έκανε το νέο αφεντικό της DC στο Twitter του απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις των fans, ξεκαθάρισε και τι θα γίνει με τις πιο ξεχωριστές ταινίες της DC λέγοντας εν ολίγοις ότι δε θα μπει μαχαίρι σε αυτές.

Όπως απάντησε κοφτά σε έναν fan εάν "θα υπάρξουν κάποιες animation ή live-action σειρές που θα λαμβάνουν χώρα σε ξεχωριστούς κόσμους (όπως το Harley Quinn);", είπε χαρακτηριστικά "Ναι, σε μερικά". 

Αυτό παράλληλα σημαίνει ότι τον τελικό έλεγχο σε αυτά τα projects του Matt Reeves και του Todd Philips, θα έχει ο Gunn με τον Safran, ως αφεντικά της DC Studios. Σε αυτή την κατηγορία αναμένεται να είναι δηλαδή και το Joker 2 ή Joker: Folie à Deux, όπως είναι ο επίσημος τίτλος με πρωταγωνιστές τους Joaquin Phoenix ως Arthur Fleck/Joker και Lady Gaga ως Harley Quinn. 

Όσον αφορά το Joker: Folie à Deux, θα είναι sequel της επιτυχημένης ταινίας του 2019, θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου 2024 και θα έχει πρωταγωνιστές τους Joaquin Phoenix και Lady Gaga. Επίσης, θα είναι κατά βάση ένα μιούζικαλ σε σκηνοθεσία και σενάριο Todd Phillips.

Παρόλο που ο Gunn έχει αναλάβει ως co-CEO της DC Studios από τις αρχές Νοεμβρίου, θα πρέπει παράλληλα να εργάζεται στη Marvel Studios μέχρι ολοκληρωθεί το press tour του Guardians of the Galaxy Vol. 3 τον Μάιο του 2023.