Το στούντιο του Godzilla vs. Kong κόβει από την Warner Bros. και πηγαίνει στη Sony Pictures

Νέο μεγάλο deal στη βιομηχανία μεταξύ Legendary Entertainment και Sony
29 Νοεμβρίου 2022 00:37
Το στούντιο του Godzilla vs. Kong κόβει από την Warner Bros. και πηγαίνει στη Sony Pictures

Εδώ και καιρό υπήρχαν σύννεφα στη σχέση της Legendary Pictures με την Warner Bros. και επιτέλους το στούντιο των ταινιών πίσω από τα Godzilla vs. Kong και Dune βρίσκει νέα στέγη. Επισημοποιήθηκε, λοιπόν, η νέα του συνεργασία με τη Sony Pictures καθώς υπέγραψαν ένα πολυετές συμβόλαιο για την παγκόσμια διανομή των ταινιών τους

Χάρη σε αυτό το deal, η Sony θα διανέμει και θα προμοτάρει όλες τις νέες κινηματογραφικές ταινίες της Legendary, ωστόσο υπάρχουσες ταινίες και projects στα σκαριά όπως το "Dune: Part 2" εξαιρούνται από τη συμφωνία και παραμένουν στη Warner Bros. Pictures. 

Το διαζύγιο Legendary-Warner Bros. Pictures ήρθε όταν τα δύο στούντιο συγκρούστηκαν στα τέλη του 2020 όταν η δεύτερη πήρε την ξαφνική και άνευ ειδοποίησης απόφαση να μεταφέρει όλες τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες του 2021 ταυτόχρονα στη streaming υπηρεσία του HBO Max, με την διάθεσή τους στις αίθουσες. 

Αν και οι δύο εταιρίες είχαν κατευνάσει τους τόνους εκείνη τη δύσκολη περίοδο για τις ταινίες λόγω της πανδημίας, το γυαλί είχε ραγίσει και για τους δύο πλευρές. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τόσο το Godzilla vs Kong όσο και το Dune έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες σε μια δύσκολη μετα-πανδημική περίοδο για το box office με $470 εκατ. και $401 εκατ. δολάρια αντίστοιχα. 

Ανάμεσα στις τελευταίες ταινίες της Legendary συμπεριλαμβάνονται τα Pokemon: Detective Pikachu, το Enola Holmes και το Enola Holmes 2 για χάρη του Netflix.