Avatar: The Way of Water - Ίσως να είναι πιο “αποκαλυπτικό“ από την πρώτη ταινία

Αξιολογήθηκε ηλικιακά το sequel και έχει μια σημαντική διαφορά
28 Νοεμβρίου 2022 22:07
Avatar: The Way of Water - Ίσως να είναι πιο “αποκαλυπτικό“ από την πρώτη ταινία

Το Avatar: The Way of Water απέχει περίπου δύο εβδομάδες μακριά από την πρεμιέρα του και μάθαμε ότι αξιολογήθηκε ηλικιακά, μιας και ολοκληρώθηκε το post-production της ταινίας μόλις πριν μερικές ημέρες. 

Χάρη στην MPA των ΗΠΑ, το Avatar 2 κρίθηκε με την ηλικιακή ταξινόμηση PG-13, δηλαδή όπως και η πρώτη ταινία Avatar του 2009. Ωστόσο υπάρχει μια σημαντική διαφορά για τους λόγους που έλαβε το PG-13, διότι θα περιέχει "Σεκάνς έντονης βίας και έντονης δράσης, μερική γύμνια και κάποια έντονη φρασεολογία". 

Το πρώτο Avatar σίγουρα δεν είχε το σχόλιο "μερική γύμνια", αλλά είχε αξιολογηθεί για τους εξής λόγους: "έντονες επικές σκηνές μάχης και πολέμου, αισθησιασμό, γλώσσα και λίγο κάπνισμα".

Ίσως αυτό τον σχολιασμό να τον απέκτησε για τα κοστούμια κάποιων φυλών Na'Vi ή για κάποιον άλλο λόγο που θα μάθουμε όταν προβληθεί η ταινία του James Cameron, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος. 

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το AvatarThe Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.