Avatar 2: Κόβει την ανάσα το ποσό που κόστισε για να γυριστεί

Νέες πληροφορίες για το πραγματικό budget της παραγωγής του Avatar: The Way of Water
26 Νοεμβρίου 2022 14:35
Avatar 2: Κόβει την ανάσα το ποσό που κόστισε για να γυριστεί

Ενόψει της πολυαναμενόμενης κυκλοφορίας του Avatar: The Way of Water, η συζήτηση γύρω από το budget της υπερπαραγωγής της Disney εντείνεται και έρχονται στο φως νέες πληροφορίες. 

Αρχικά γνωρίζαμε ότι το budget του Avatar 2 κυμαίνονταν στα $250 εκατομμύρια αλλά αυτό το ποσό φαίνεται πως εκτοξεύθηκε σχεδόν στο διπλάσιο. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter αποκαλύπτεται το πραγματικό budget που χρειάστηκε για να γυριστεί to sequel του James Cameron κυμαίνεται μεταξύ $350 και $400 εκατομμυρίων δολαρίων

Για την ιστορία η ακριβότερη ταινία βάσει budget παραγωγής, δηλαδή προ του κόστους marketing που φτάνει επίσης μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια, είναι το Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides που κόστισε $379 εκατομμύρια. Αν λοιπόν χονδρικά το budget αγγίζει τα $400 εκατομμύρια, τότε το "Avatar: The Way of Water" είναι και η ακριβότερη ταινία όλων των εποχών

Τέτοιες παραγωγές χρειάζεται να βγάλουν δυο φορές το budget τους ώστε να μην "μπουν μέσα" τα στούντιο, καθώς πρέπει να συνυπολογιστεί και τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την διαφήμισή της, που για παράδειγμα στο Avatar του 2009 έφτασε τα $150 εκατομμύρια. Όσο δηλαδή μια ακόμη blockbuster ταινία. 

Ο Cameron ήταν βάναυσα ειλικρινής εξαρχής για το κόστος των sequels του Avatar και το σχολίασε πρόσφατα δημόσια, θέτοντας έναν πολύ υψηλό στόχο για το The Way of Water που θα χρειαστεί να ξεπεράσει για να τα...φέρει πέρα. 

Mε την τρέχουσα μετά-πανδημική κατάσταση του box office τα ποσά επιπέδου Avatar ($2.9 δισ.) είναι άπιαστα και για την Disney φαίνεται πως οτιδήποτε κάτω του $1 δις εισπράξεις θα θεωρηθεί αποτυχία για το Avatar 2. Ωστόσο, μετά και την εξασφάλιση της προβολής του στην Κίνα, οι ελπίδες αναπτερώνονται για να διαλύσει τα εισπρακτικά ρεκόρ, μιας και πρόκειται για την μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά του κόσμου. 

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το AvatarThe Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.